47 drept i harde kamper i Afghanistan

USA-ledede styrker angrep Taliban-soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Afghanske sikkerhetsstyrker, ledet av koalisjonsstyrker i helikoptre, angrep i går et antatt skjulested for Taliban-milits, melder AP.

41 antatte Taliban-soldater ble drept, sammen med seks afghanske politimenn, ifølge provinsguvernøren i Kandahar, Asadullah Khalid.

Ni politimenn og flere Taliban-soldater ble også såret i striden, som fant sted i byen Sangisar rundt 40 kilometer sørvest for Kandahar.

- Vi hadde etterretning som tilsa at Taliban-styrker hadde samlet seg i Sangisar for å forberede et angrep i Kandahar. Vi valgte dermed å gjennomføre denne operasjonen. Kampene fortsatte til i dag morges, sier Khalid.

Ikke over

Selv om kampene nå er avsluttet, leter afghanske styrker fortsatt etter Taliban-soldater i området.

- Vi har informasjon som tyder på at noen av soldatene klarte å flykte etter angrepet, og politiet leter nå etter dem, sammen med militære, sier provinsguvernøren.

Så langt er elleve av de 41 døde antatte Taliban-soldatene brakt ut av området av de afghanske politistyrkene, men det er uklart hva som har skjedd med de andre 30. Koalisjonsstyrkene har ennå ikke kommentert angrepet.

47 DREPT: Slektninger av tre afghanske politimenn sørger over kistene, som ble fraktet til Kandahar i morgentimene. 41 Taliban-soldater og seks afghanske politimenn ble drept i de harde kampene i natt. Foto: Scanpix
47 DREPT: Slektninger av tre afghanske politimenn sørger over kistene, som ble fraktet til Kandahar i morgentimene. 41 Taliban-soldater og seks afghanske politimenn ble drept i de harde kampene i natt. Foto: Scanpix Vis mer

Major Quentin Innis, talsmann for koalisjonsstyrkene i Kandahar sa fredag at koalisjonshelikoptre patruljerte området under angrepet, men var ellers uvillig til å gi flere detaljer.

En journalist tilknyttet AP sa i går at han hadde sett disse helikoptrene avfyre raketter over Sangisar, men han var ikke i stand til å se om noen av missilene hadde truffet målet.

Kandahar var tidligere hovedsete for Taliban, helt til det USA-ledede angrepet som i 2001 veltet deres styre.