47 kvinner og barn funnet drept i Syria

Aktivister ber FN om hastemøte.

NYE BOMBEANGREP: Dette bildet hentet fra en YouTube-video viser angivelig nye bombeangrep mot nabolagene Rifai and Karm al-Zeitun i Homs i Syria i går. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE
NYE BOMBEANGREP: Dette bildet hentet fra en YouTube-video viser angivelig nye bombeangrep mot nabolagene Rifai and Karm al-Zeitun i Homs i Syria i går. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likene etter 47 kvinner og barn er funnet i den syriske byen Homs, melder både aktivister og statlig fjernsyn.

Mens opposisjonelle aktivister sier at de drepte er ofre for en «massakre» begått av styrker som støtter regjeringen, framholder statskanalen at det er «terrorister» som står bak.

Aktivister har flere ganger tidligere meldt om drap og overgrep utført av væpnede gjenger som støtter regjeringen. Mandag ba de om at FN holder et hastemøte som følge av «massakren».

26 av de drepte er barn, mens 21 er kvinner, ifølge aktivisten Hadi Abdallah.

I nyhetsmeldinger på syrisk fjernsyn mandag hevdes det imidlertid at de drepte er innbyggere i Homs som er blitt kidnappet av væpnede terrorister, som så skal ha filmet sine ofre for å sverte regjeringsstyrkene.

De drepte er funnet med strupene skåret over, og flere er også stukket med kniv. De skal ha blitt drept i bydelene Karm el-Zaytoun og Al-Adawiyeh.

Deler av Homs har i flere uker vært beleiret av regjeringsstyrker, som for halvannen uke siden rykket inn i tidligere opprørskontrollerte områder og tilsynelatende tok full kontroll. Opposisjonsstyrkene varslet samtidig at de hadde gjennomført en «taktisk tilbaketrekking».

Det er uvisst hva som foregikk i byen etter innrykningen ettersom verken journalister eller hjelpearbeidere slapp inn.

(NTB)