BIG IN JAPAN: Fossilet Ida har for tiden suksess med gjesteopptreden i Japan. For seks år siden ble hun første gang presentert for pressen her hjemme. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BIG IN JAPAN: Fossilet Ida har for tiden suksess med gjesteopptreden i Japan. For seks år siden ble hun første gang presentert for pressen her hjemme. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

47 millioner år gamle «Ida» har blitt kjendis i Japan

200 000 har besøkt utstillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter nesten to måneder på utlån i Japan, har det norske fossilet Ida tiltrukket seg rundt 200.000 besøkende. En barnebok om det 47 millioner år gamle fossilet er samtidig lansert på japansk.

Det er første gang det verdensberømte fossilet vises for publikum utenfor Europa. Hittil har det bare vært mulig å se Ida i Norge og Tyskland.

- Ettersom det er et utlån mellom museer, tjener selvsagt ikke Naturhistorisk museum noe i leie, men å få utstille og formidle dette fossilet til så mange på så kort tid er fantastisk merkevarebygging for vårt museum, sier professor Jørn H. Hurum ved Naturhistorisk museum i Oslo.

Museet sier at 200.000 besøkende er mange også i japansk målestokk. I tillegg er «det mest komplette primatfossilet i verden» med i en dokumentarserie om virveldyrenes utvikling. Og snart kommer barneboken om Ida også på kinesisk.

Utstillingen i Tokyo varer fram til 4. oktober.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram