Corona og smitte på fly

47 personer smittet på mareritt-tur

Alle passasjerene hadde testet negativt i forkant av flygingen fra New Delhi til Hongkong, men noen uker etterpå har det blitt satt en covid-rekord.

FLYSMITTE: 47 personer ble smittet på et fly fra India til Hongkong. Dette bildet er fra et annet fly. Foto: NTB
FLYSMITTE: 47 personer ble smittet på et fly fra India til Hongkong. Dette bildet er fra et annet fly. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 116 000 +231
innlagt117 +7
døde 757
påvist smittet 158 000 000+638.1K
døde 3 290 000 +9.8K
Se mer

Ifølge The Independent, som har omtalt saken, har 47 personer testet positivt for corona etter flygingen som skjedde 4. april. Ifølge avisa er det høyeste antallet smittede registrert på et fly.

Det etter et at alle passasjerer ble testet før turen, og måtte gjennomføre to ukers obligatorisk karantene ved ankomst til Hongkong.

Ifølge Times of India er det frykt for at det kan være snakk om den indiske mutanten av coronaviruset, som Espen Nakstad har uttrykt bekymring rundt. Den indiske mutanten har blitt påvist i Hongkong, men det er ikke bekreftet at den stammer fra flyet som dro fra New Delhi.

Hongkong har suspendert alle fly inn i landet fra India, Pakistan og Filipinene i to uker fra 20. april.

Det er ennå usikkert om det er én person som har smittet de 46 andre, eller om det var flere smittede som har spredt viruset på Vistara-flyet.

FLORIDA: Et bombefly fra 2. verdenskrig styrter midt under et flyshow. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: KameraOne. Vis mer

Det har vært en rekke tilfeller med smitte som har spredt seg på fly. Fra 27. desember til 11. januar var det blitt registrert smitte på 97 flyginger i Norge.

En studie fra New Zealand har avdekket hvordan smitten kan spre seg på fly.

- Til tross for tester før avreise, viser flere tilfeller at «in-flight» overføring av SARS-CoV-2 er sannsynlig, konkluderer forskerne.

FHI planla en grundigere studie på materialet fra smittede på fly i nærmeste framtid, informerte avdelingsdirektør i FHI, Line Vold, til Dagbladet i januar.

- Foreløpige resultater tilsier derfor at rundt 2 eller mindre av 100 nærkontakter på fly (0-2%) kan ha blitt smittet under flyreisen, sa Vold til Dagbladet i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer