HAR OVERSIKT:Politiinspektør Tore Salvesen sier at etterforskningsledelsen har god oversikt over hendelsesforeløpet etter drapet på en 25 år gammel mann i Bergen natt til mandag. Foto: Leif Stang/Dagbladet
HAR OVERSIKT:Politiinspektør Tore Salvesen sier at etterforskningsledelsen har god oversikt over hendelsesforeløpet etter drapet på en 25 år gammel mann i Bergen natt til mandag. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

48-åring siktet for forsettlig drap på 25-åring i Bergen

Politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli endret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BERGEN (Dagbladet): - Vi har siktet en 48-åring for forsettlig drap. Akkurat nå sitter han i avhør, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon til Dagbladet.

Siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag. Etterforsikningsledelsen sier at siktelsen kan bli endret før framstillingen i Bergen tingrett.

Døde i ambulansen
Politiet har holdt pressekonferanse i Bergen etter at en 25-årig mann ble skutt i en boligblokk i Lyderhornslien 125 i Olsvik i Bergen natt til mandag. Mannen ble straks fraktet til Haukeland Universitetssykehus, men døde i ambulansen før ankomst til sykehuset ved 01.00-tida.

Kjente offeret
- Vi begynner å få oversikt over hendelsesforløpet. Det var i alt fem personer tilstede da siktede avløste skudd. Tre vitner har vært inne til avhør.  Siktede og avdøde hadde bekjentskapsrelasjoner, men ikke familierelasjoner. Vi har hatt kontakt med dem tidligere, sier Salvesen.

Etter det Dagbladet forstår skal drapet ha skjedd i gangen utenfor leiligheten til en kvinne som tidligere har vært kjæreste med den drapssiktede 48-åringen.

Av hensyn til etterforskningen vil Tore Salvesen ikke si noe om hva vitnene har forklart i avhør, eller gi opplysninger om hvor i kroppen siktede traff avdøde med sine skudd.

To biler beslaglagt
Vitner på stedet har forklart at de mener gjerningsmannen ankom parkeringsplassen utenfor boligblokken i en mørk Audi. Vitnene skal ha forklart til politiet at han skal ha løpt opp i blokkens fjerde etasje og løsnet to skudd i en fellesgang utenfor leilighetene som ligger på rekke der.

Politiet gjorde i natt beslag i en mørk Audi, samt en annen bil som kan ha noe med drapet og gjøre.

- Vi gjennomfører kriminaltekniske undersøkelser i bilene, sier Tore Salvesen.

Politiet har også funnet et håndvåpen og et elektrosjokkvåpen, men politiet vil føreløpig ikke bekrefte at disse er blitt brukt i forbindelse med drapet av 25-åringen. Et titall vitner fra boligblokken er så langt avhørt av politiet.

 Søker motiv
- Vi konsentrerer nå etterforskningen om å finne et mulig motiv. 
Det er rutinemessig foretatt en utvidet blodprøve av siktede. Han er nå i en slik tilstand at det er forsvarlig å avhøre ham, sier politiinspektør Tore Salvesen.
 
Verken siktede eller avdøde hadde fast bopel i boligblokken i Lyderhornslien 125. Kriminalteknikerne ble ferdige med sitt arbeid på stedet i formiddag.

Etterforskningsledelsen forventer å få en foreløpig obduksjonsrapport gitt muntlig fra Gades institutt på Haukeland universitetssykehus seinere i ettermiddag.