48-åring stjal datteren (22) sin identitet

En 48 år gammel kvinne utga seg for å være sin egen, og 22 år gamle, datter i hele to år. - Alle trodde på det. Hun hadde til og med en kjæreste som trodde at hun var den alderen, sier politiet.

IDENTITETSTYVERI: En kvinne (48) utga seg for å være datteren på 22 år. Nå må hun betale erstatning til både universitetet hun startet på og til datteren. Foto: Mountain View Police Department
IDENTITETSTYVERI: En kvinne (48) utga seg for å være datteren på 22 år. Nå må hun betale erstatning til både universitetet hun startet på og til datteren. Foto: Mountain View Police Department Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 48 år gammel kvinne fra USA har erkjent straffskyld for bedrageri etter at hun i to år levde som sin 22 år gamle datter.

Ved første øyekast kunne hun virke som en typisk collegestudent, med både studielån, en kjæreste og en jobb. Men ifølge påtalemyndigheten er hun også en kvinne i 40-åra som brukte datterens identitet til å skaffe seg førerkort, starte på universitetet og ta opp studielån.

I hele to år skal 48-åringen ha brukt datterens navn og utgitt seg for å være i 20-åra, opplyser politiinspektøren ved Mountain View Police Department i Missouri, Jamie Perkins, til New York Times.

- Alle trodde på det. Hun hadde til og med en kjæreste som trodde at hun var 22 år, sier politiinspektøren til avisa.

Ifølge politiet har moren og datteren ikke et godt forhold.

Må betale erstatning

Mandag erkjente 48-åringen straffskyld for å intensjonelt ha gitt falsk informasjon om sin identitet, ifølge retten i Missouri.

Kvinnen kan risikere opptil fem år i fengsel. I avtalen kommer det også fram at 48-åringen må betale 17 521 dollar, som tilsvarer omtrent 157 000 kroner, i oppreisning til Southwest Baptist University i Missouri og til datteren.

48-åringen mottok i alt 9400 dollar i studielån, 5920 dollar i stipend, 337 dollar i utstyrsstøtte og 1863 dollar i finanskostnader.

Professor i kriminologi og kriminalrett ved Northeastern University, Nikos Passas, sier til New York Times at identitetstyveri og trygdesvindel er «veldig, veldig vanlig».

48-åringen søkte om et trygdekort i januar 2016. Hun brukte dette til å søke om et førerkort. I 2017 brukte hun identitetskortet til å søke seg inn på Southwest Baptist University og for å få økonomisk studiestøtte.

Tipset av nabostat

I 2018 ble politiet i Mountain View kontaktet av myndighetene i Arkansas som opplyste om at de var på utkikk etter 48-åringen.

De kunne også informere politiet om at kvinnen hadde stjålet identiteten til datteren året før.

Politiet i Arkansas fortalte politiet i Missouri at de trodde 48-åringen hadde bodd i Mountain View med den falske identiteten.

Da politiet undersøke saken, oppdaget de at kvinnen jobbet på biblioteket i byen.

- Hun var faktisk en ansatt her, noe som var litt mistenkelig. Det var slik vi fant ut av hvem hun var, sier Perkins til avisa.

- Var på rømmen

Med det samme stoppet politiet 48-åringen ved et lyskryss. Først nektet hun for å utgi seg for å være datteren, men hun innrømmet alt da politiet kunne legge fram bevisene.

- Hun hevder at det startet med at hun var på rømmen fra et voldelig forhold, og nå har hun har vært på rømmen i flere år, sier politiinspektøren.

Kvinnen ble arrestert på bakgrunn av føderale forbrytelser i både Arkansas og i Missouri.

- Hun har levd dette livet i noen år og har praktisk talt ødelagt datterens kreditt-historikk, sier Perkins til New York Times.

I en uttalelse sier Southwest Baptist University at de er veldig samarbeidsvillige med politiet i etterforskningen.

- Vi ble triste da vi hørte om situasjonen. Våre tanker går til alle de involverte, skriver de i uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer