- 48-åringen sier at det dødelige skuddet mot Kay Ivar Sommerschild (25) var et uhell.

Ble varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett i dag.

Foto: Scanpix
Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BERGEN (Dagbladet): 48-åringen som er siktet for forsettlig drap på Kay Ivar Sommerschild (25) i Bergen natt til i går, erkjenner ikke straffskyld. Det kom fram i fengslingsmøtet i Bergen tingrett i dag.

Han ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, helt i tråd med begjæringen fra politiadvokat Eli Valheim.

Til tross for besøksforbud oppsøkte 48-åringen leiligheten til sin 43 år gamle ekssamboer i Lyderhornslien 125 i Olsvik i Bergen ved 00.30-tida natt til mandag. Det skal ha oppstått tumulter inne i leiligheten. Ekssamboeren ble påført skader og måtte til behandling på sykehus etterpå.

Skutt og drept 48-åringen var bevæpnet med en pistol og et elektrosjokkvåpen. Det var i alt fem personer tilstede da det fatale skuddet gikk av.
Ekssamboerens datter og hennes kjæreste skal ha forsøkt å gripe inn for å verne ekssamboeren. 25 år gamle Kay Ivar Sommerschild ble skutt og falt om i den åpne fellesgangen utenfor leiligheten. Han døde i ambulansen til Haukeland universitetssykehus kort tid etter.
 
- Han har forklart at et skudd gikk av ved et uhell. Han snakker bare om et skudd, sier forsvarsadvokat Turid Mæland. Flere vitner Dagbladet har snakket med sier at de hørte to skudd noen minutter før politiet ankom stedet.

Mæland sier 48-åringen tar det som skjedde fryktelig tungt.

- Han forteller at han  reiste dit for å snakke med sin ekssamboer om deling av boet etter samlivsbruddet. Han hadde absolutt ingen uoverenstemmelser med avdøde, og tar det hele fryktelig tungt. Han tenker på de etterlatte og avdøde, og ønsker selvsagt å si unnskyld.
Godtar fengsling Politiadvokat Eli Valheim begrunnet fengslingsbegjæringen  med gjentagelsesfare og fare for bevisforspillelse. Siktede skal tidligere flere ganger ha truet sin ekssamboer og skal ha sittet i bilen utenfor boligkomplekset i flere timer sist søndag.

Forsvarsadvokat Turid Mæland sier at 48-åringen godtar fengslingen fordi han ønsker at politiet skal få anledning til å etterforske saken grundig.