48 ble evakuert fra Hammerfest lufthavn etter bombetrussel

Nå er aksjonen avblåst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hammerfest lufthavn ble i ettermiddag evakuert etter en bombetrussel tirsdag ettermiddag. Det bekreftet operasjonslederen i Vestfinnmark politidistrikt overfor Dagbladet.

- Trusselen er såpass konkret at vi velger å håndtere dette med største alvor. Samtlige nødetater er på stedet, og vi går akkurat nå gjennom bagasjen til de reisende, sa politistasjonssjef i Hammerfest, Terje Wikstrøm, i Vestfinnmark politidistrikt.

- Vi står også i kontakt med Oslo politidistrikt med tanke på bombehunder, sa han til Dagbladet.

Avblåst
Klokka 21 i kveld sier operasjonsleder Geir Roar Nesbø at alt nå tyder på at det dreide seg om en tom trussel.

- Politiet avslutter på stedet nå. Vi har tatt avhør av noen passasjerer og gått gjennom deler av bygget, og så skal Securitas gjøre en grundigere gjennomgang, sier Nesbø til Dagbladet.

Han sier likevel at evakueringen er avblåst og at det ikke er grunn til å tro at det var noe i trusselen før i dag.

Oppfattet trussel Tidligere i dag fortalte lufthavnsjef Trond Langedahl at Securitas-vaktene i sikkerhetskontrollen hørte noe de oppfattet som en trussel og varslet i henhold til prosedyrene flyplassen har.

- Vi oppfattet dette som en høyst reell bombetrussel, og har derfor evakuert terminalbygningen og satt igang de prosedyrer som er vanlig i slike situasjoner. De var flere personer som hørte de truende utsagnene, og vi kontaktet politiet umiddelbart, sa Trond Langedahl til Dagbladet.

Trusselen ble framsatt av en eller flere personer som oppholdt seg i terminalbygningen på Hammerfest, flyplass da WF 909 skulle fly til Tromsø.

- Omtrent 40 passasjerer og rundt åtte ansatte er evakuert, alarmen gikk 17.33,  sa Langedahl til Dagbladet.

Samtidig ble avgangshallen og terminalbyggningen ble tømt for reisende.

Klokka 21 er normal drift i ferd med å gjenopprettes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer