48 for retten for kirkeangrep i Egypt

48 egyptere, både muslimer og kristne, blir stilt for retten for rollen de spilte under brenningen av en kirke i Kairo 7. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv mennesker ble drept og 52 skadd i opptøyene som oppsto på grunn av rykter om at en kvinne som ønsket å konvertere til islam, var bortført.

De 48 er siktet for oppvigleri til sekterisk vold, overlagt drap, terror og ildspåsettelse, opplyste den egyptiske påtalemyndigheten lørdag.

Sammenstøt mellom muslimer og kristne er blitt en utfordring for Egypts nye militærledelse som forsøker å stabilisere økonomien og trappe opp sikkerheten og samtidig unngå den harde undertrykkingen av islamister som den avsatte Hosni Mubarak sto for.

Ifølge påtalemyndighetens talsmann Adel Said samlet en større gruppe muslimer seg utenfor en moské for å oppildne folk til å gjennomsøke husene rundt kirken for å finne kvinnen som angivelig var bortført.

Da menneskemengden beveget seg i retning av kirken, spredte ryktene seg blant de kristne i nabolaget om at muslimene ville angripe kirken. De dannet grupper for å beskytte kirken, og flere av dem skjøt mot muslimene.

Noen muslimer hadde også våpen, og de skjøt tilbake. Et annet rykte om at en muslimsk prest var drept, provoserte noen av muslimene til å angripe og sette fyr på kirken.

(NTB)