Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

48 hakket eller brent ihjel i Kenya

Minst 48 mennesker er hakket eller brent til døde i sammenstøt mellom to etniske grupper nordøst i Kenya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er de blodigste sammenstøtene i Kenya etter 2007, da et omstridt valg endte med 1200 døde og sendte rundt 600 000 mennesker på flukt.

- Det er en veldig stygg hendelse. Det dreier seg om 31 kvinner, 11 barn og seks menn, fortalte visepolitimesteren i området, Joseph Kitur, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sammenstøtene sto mellom stammene pokomo og orma og skjedde seint tirsdag i det landlige fylket Tana River helt nordøst i Kenya. Området ligger nær kysten og nær grensa til Somalia. Det er rundt 300 kilometer fra hovedstaden Nairobi.

- 34 ble hakket ihjel og fjorten andre brent til døde, sa Kitur.

Flere hytter ble satt i brann da en gjeng med menn fra pokomo-stammen gikk til angrep på orma-stammen. En kenyansk radiostasjon melder at de var et hevnangrep, etter at ormaene hadde drept tre pokomoer ti dager tidligere. Parlamentarikere fra denne delen av landet sier at borgerkrigen i Somalia også spiller inn over grensa i Kenya.

De to folkegruppene har vært i krig med hverandre før om jord og vann, men omfanget og brutaliteten denne gang har sjokkert politiet. Pokomoene er hovedsaklig fastboende jorbrukere som planter sin grøde langs elva Tana. Ormaene er hovedsaklig kvegdrivere.

- Vår etterforking har vist at pokomoer angrep ormaer, som lever på ei øy i elva, sier Kitur, ifølge AFP.

Parlamentarikeren Danson Mungatana, som er valgt fra denne landsdelen, sier drapene var «hevnangrep». Det har vært mange angrep fram og tilbake den siste måneden, også stjeling av buskap, men av langt mindre omfang.

- For ti dager tilbake ble tre pokomoer drept av ormaer. Som hevn stormet ormaene landsbyer med pokomoer og brente ned mer enn hundre hus. Nå har igjen pokomoer tatt hevn ved å drepe rundt 50 mennesker. Dette er reine hevnangrep, sier Mungatana, ifølge AFP.

Politiet har i det siste sendt inn store forsterkninger til området.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media