NTNU: På likestillingsstudiet i Trondheim er andelen jenter 96 prosent.  Foto: Espen Bratlie / Samfoto
NTNU: På likestillingsstudiet i Trondheim er andelen jenter 96 prosent.  Foto: Espen Bratlie / SamfotoVis mer

48 kvinner og to menn fikk plass på likestillingstudie i Trondheim

Førsteamanuensis: - Tydelig at studiet appellerer mer til kvinner. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hovedopptaket for høyere utdanning ble i går kjent. Søkertallene for NTNU i Trondheim, viser at 48 kvinner mot kun to menn har fått tilbud om studieplass ved årsstudiet i likestilling og mangfold, skriver Adresseavisa.

- Tallene viser en skjevere fordeling enn tidligere år. Det er jo litt dumt, for å si det sånn, sier Berit Gulliksen, førsteamanuensis ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier ved NTNU til avisa.

Appellerer mer til kvinner

Det er tredje gang årsstudiet i likestilling og mangfold gjennomføres ved NTNU. Gulliksen mener at den ubalanserte fordelingen av kjønn ved studiet kan være preget av tilfeldigheter.

- Det er likevel tydelig at studier som omhandler kjønn og likestilling appellerer mer til kvinner, sier hun.

Rekordmange med studieplass

127 126 søkere har fått behandlet sin søknad i årets hovedopptak. 91 773 søkere har fått tilbud om studieplass ved universiteter og høgskoler. Det er 2.789 flere studieplasser enn i fjor.

- Jeg er glad for å se at så mange er kvalifisert for høyere utdanning og at så mange får oppfylt sitt førstevalg. Kunnskap, utdanning og forskning er nøkkelen for å få til den omstillingen Norge står midt oppe i, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til NTB.

Av 131.124 søkere er 112.492 kvalifisert for minst ett studium. Av de kvalifiserte søkerne har 81,6 prosent fått tilbud om studieplass. Til sammenligning var prosentandelen i 2015 83,8 prosent.