FOR TUNG: Tyver fikk natt til søndag med seg tre klokker til klokkespill fra et støperi i Tønsberg. Den tyngste av klokkene veier 480 kilo. Klokkene tilhører Olsen Nauen Klokkestøperi. Bildet viser den største klokka som de ikke fikk med seg. Løftejekken  knakk da klokken er ca 1050 kg.  
Foto: Morten Olsen-Nauen / Scanpix
FOR TUNG: Tyver fikk natt til søndag med seg tre klokker til klokkespill fra et støperi i Tønsberg. Den tyngste av klokkene veier 480 kilo. Klokkene tilhører Olsen Nauen Klokkestøperi. Bildet viser den største klokka som de ikke fikk med seg. Løftejekken knakk da klokken er ca 1050 kg. Foto: Morten Olsen-Nauen / ScanpixVis mer

480 kilos klokkespill-klokke stjålet i Tønsberg

Tyver fikk natt til søndag med seg tre klokker til klokkespill fra et støperi i Tønsberg. Den tyngste av klokkene veier 480 kilo, og de har tidligere tilhørt Oslo Rådhus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Klokkene tilhører nå Olsen Nauen Klokkestøperi, opplyser daglig leder Morten Olsen-Nauen. — Dette er gamle klokker som ikke lenger er i bruk, men de har stor affeksjonsverdi for oss, sier Olsen-Nauen.
Blodspor Tyveriet ble meldt til politiet meldt klokka 8.30 søndag. Klokkestøperiet holder til på Nauen gård, like ved E18. — Det er en del spor på stedet. Tyvene har også prøvd å få med seg en enda større klokke. De har brukt en jekkekran, som knakk. Da må en av dem ha fått seg en trøkk, for det ligger igjen blod her, forteller Olsen-Nauen. Politiet foretok søndag åstedsundersøkelser. — Krana som er funnet, er fra Biltema. Vi har ikke klart å finne ut om den er kjøpt eller stjålet, forteller operasjonsleder Kari Haugdal i Vestfold politidistrikt til NTB.

Kobbertyver? Klokkene er laget av bronse, som er en legering av kobber og tinn. De er støpt i Frankrike og hang fra 1950 til 1999 i Oslo Rådhus. Klokkestøperiet lagde de nye klokkene til rådhuset, og planen har vært at de gamle skal ende på et museum, melder NRK. Den daglige lederen tror tyvene er fra samme type bande som har stjålet kobber forskjellige steder i landet den siste tiden.
— Disse klokkene er ikke lett omsettelige i seg selv, men som skrapmetall er de det. Nå har jeg en henstilling til skraphandlere om ikke å ta imot slike klokker, sier Morten Olsen-Nauen til NTB.

(NTB)

480 KILO: Den tyngste av klokkene tyvene fikk med seg, veide 480 kilo. Bildet viser en tilsvarende klokke.
Foto: Morten Olsen-Nauen / Scanpix
480 KILO: Den tyngste av klokkene tyvene fikk med seg, veide 480 kilo. Bildet viser en tilsvarende klokke. Foto: Morten Olsen-Nauen / Scanpix Vis mer