4800 nye ut i streik fra fredag

I Oppegård, Tønsberg, Trondheim og Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå varsler Unio opptrapping av streiken fra fredag med rundt 4.800 arbeidstakere i kommunene Oppegård, Tønsberg, Trondheim og Stavanger, melder NTB.

I Stavanger går i alt 2 335 arbeidstakere ut i streik fra klokken 6 fredag. I Trondheim er antallet satt til  1 150, mens det blir 850 i Tønsberg og 460 i Oppegård.

Hvis ikke situasjonen er løst i løpet av uka, blir det altså mer enn en dobling av antall streikende. Fredag ble det klart at nærmere 3000 medlemmer i Unio går ut i streik, som lørdag ble fulgt av drøye 500 medlemmer i Unio Oslo

Dermed vil om  lag 8.300 lærere, førskolelærere, sykepleiere og fysioterapeuter i ni norske kommuner vil være i streik i løpet av kommende uke.

LO-støtte

I tillegg vil Skolenes Landsforbund doble tallet på streikende medlemmer fra rundt 100 til rundt 200 neste mandag, opplyser forbundsformann Stein Grøtting til NTB. Forbundet, som er med i LO, venter på godkjenning fra LO sentralt.

Selv om Unios medlemsmasse totalt dominerer streikebildet, er det lille LO-forbundets deltakelse er likevel viktig fordi det betyr at LO støtter streiken.

En mer detaljert oversikt over hvilke grupper som tas ut fredag, vil komme i løpet av søndag kveld.

VIL TRAPPE OPP: Her gjør medlemmer i Unio Oslo seg klare til streik fra mandag morgen. Fredag kan de som allerede er tatt ut i streik få følge av ytterligere 4800 streikende i Oppegård, Stavanger, Tønsberg og Trondheim. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM
VIL TRAPPE OPP: Her gjør medlemmer i Unio Oslo seg klare til streik fra mandag morgen. Fredag kan de som allerede er tatt ut i streik få følge av ytterligere 4800 streikende i Oppegård, Stavanger, Tønsberg og Trondheim. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM Vis mer

Ifølge Aftenbladet.no vil det være flere hundre sykepleiere blant de 2 335 som tas ut i streik i Stavanger. Det vil i hovedsak ramme helsesøstertjenesten.

- Dette blir dyrt for Stavanger kommune, sier Nina Horpestad, fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund, til avisa.

Lærere streiker fra mandag

Det er fire døgns frist for å varsle hvilke skoler, barnehager og andre institusjoner som skal omfattes av opptrappingen.

Mandag morgen streiker rundt 3 000 lærere og 500 i ulike andre yrkesgrupper i helsesektoren i kommunene Oslo, Bærum, Bergen, Tromsø og Karmøy.

Unio opplever at mange støtter dem, og sier at streikeviljen er veldig stor.

Pressesjef Nina Hultin i Unio sier det har vært jobbet på spreng hele helgen med å få listene over nye streikeuttak ferdige.

Saken oppdateres.

4800 nye ut i streik fra fredag