Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

49-åring siktet for overgrep mot eldre

Noen av ofrene kan være demente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 49 år gammel mann ble 28. oktober pågrepet i Stavanger-området, siktet for overgrep mot flere eldre mennesker i alderen 80-90 år. Overgrepene skal ha skjedd i 2009 og 2010.

Politiet vil ikke gi noe konkret tall på hvor mange overgrep det er snakk om, men det sier det er «et titall».

Noen av overgrepene skal ha funnet sted ved institusjoner.

- Overgrepene har skjedd både ved og i institusjoner som huser eldre mennesker, sier politiadvokat Tor Arvid Bruskeland ved Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse klokken 14.30 mandag ettermiddag.

Mannen skal imidlertid ikke være ansatt ved en institusjon. Ofrene skal være både eldre menn og kvinner. Noen av ofrene kan være demente.

- Vi kan ikke utelukke at noen av disse ofrene er demente, og det er det den videre etterforskningen vil avdekke, sier Bruskeland.

Det var pårørende som varslet politiet.

- Vi har aldri vært borti en liknende sak, sier Bruskeland.

Politiet sjekker også 49-åringen opp mot en voldtektssak i Klepp i november 2009, hvor en 70 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt.

Det er nedsatt en egen etterforskningsgruppe med spesialkompetanse på seksuelle overgrep som vil etterforske saken videre.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!