TRAGISK: Barna i bussen var mellom fire og seks år. 49 av dem omkom. Foto: Reuters
TRAGISK: Barna i bussen var mellom fire og seks år. 49 av dem omkom. Foto: ReutersVis mer

49 barn drept da toget kom

En sovende bomvakt skal ha vært årsaken til at skolebussen fikk kjøre over jernbanesporet da toget kom. 50 mennesker døde i den voldsomme ulykken i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 50 barn i alderen mellom fire og seks år var om bord i bussen da den tragiske ulykken skjedde ved en jernbaneovergang nær byen Manfalut -  cirka 300 kilometer sør for Kairo.

Myndighetene melder at minst 49 barn døde.

- De fortalte oss at bommen var åpen da bussen passerte sporet og toget krasjet inn i bussen, sier Mohamed Samir, en lege ved et sykehus der skadde ble innbrakt ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Pågrep bomvakt Guvernør Yahya Keshk bekrefter vitnenes forklaring.

- Arbeideren ved bommen satt og sov. Han er pågrepet, sier guvernøren til egyptisk fjernsyn. Vitner forteller om grusomme scener på ulykkesplasse, Blod var spredt utover bussen motor og over skolesekker. Bilder viser også blod på toget.

- Jeg så toget kjøre inn i bussen og dytte den omtrent en kilometer bortover langs skinnene, sier Ahmed Youssef, en sjåfør som ble vitne til ulykken.

Statlig fjernsyn rapporterte om 15 skadde. En sykehuskilde forteller Reuters at opptil 28 mennesker var skadd, deriblant 27 barn.
Øyenvitne Ahmed Youssef forteller, ifølge avisa Guardian, at toget skal ha ført med seg bussen 1 km langs togsporet etter kollisjonen.

Sinte pårørende Ifølge NTB har Egypts transportminister Mohamed Tashad gått av, og det samme har sjefen for den egyptiske jernbanen. President Mohamed Mursi sier at de ansvarlige vil måtte stå til ansvar for det som er skjedd.
Statsminister Hisham Kandil var på vei til området ved ulykkestedet i går. Men sinte innbyggere i en av landsbyene der noen av de omkomne barna kom fra, reagerte på dette.

- Vi vil ikke akseptere noe besøk fra myndighetene i vår landsby. De vil bare komme hit for å vise seg i media, sier Alaa Ahmed.

Egypts verste togulykke skjedde i 2002 da en brann spredte seg lynraskt gjennom sju vogner på et overfylt tog. 360 omkom.

OVERLEVDE: En egyptisk lege behandler det skadde barnet. FOTO: AFP
OVERLEVDE: En egyptisk lege behandler det skadde barnet. FOTO: AFP Vis mer