- 49 drept da militærfly ble skutt ned i Ukraina

Opplyser en talsmann for militæret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49 ukrainske soldater ble drept da et militært transportfly ble skutt ned øst i Ukraina, opplyser en talsmann for militæret, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er tidligere blitt meldt at 49 personer var om bord i flyet. En kilde i det ukrainske militærets antiterror-operasjon sier til TV-stasjonen CNN at angrepet skjedde fredag kveld. Ni mannskap og 40 soldater skal ha blitt drept, melder nyhetsbyrået AP.

- Kynisk og forrædersk åpnet terroristene ild med et maskingevær og traff et fly av typen Iljusjin-76, heter det i en uttalelse fra det ukrainske forsvarsdepartementet.

Transportflyet med ukrainske soldater om bord var i ferd med å lande på en flyplass ved byen Luhansk da det ble truffet. Hvis alle om bord ble drept, er angrepet trolig et av de blodigste så langt i konflikten øst i Ukraina, melder NTB. '

Det har vært flere harde kamper mellom prorussiske separatister og regjeringsstyrker i det østlige Ukraina de siste ukene. Ukrainas regjering anklager Russland for å støtte opprørerne, noe den russiske regjeringen avviser.Myndighetene i Ukraina har beskyldt Russland for å ha latt flere stridsvogner og annet militært personell krysse grensa mellom de to landene.

Også regjeringen i USA mener det stemmer at stridsvogner har kjørt over grensa fra Russland til den østlige delen av Ukraina.

- Vår vurdering er at separatister øst i Ukraina har skaffet seg tunge våpen og militært utstyr fra Russland, sa det amerikanske utenriksdepartementets talsperson Marie Harf fredag, ifølge NTB.

• Dagbladet oppdaterer saken.