DEMONSTRASJONER OG SAMMENSTØT:  49 personer ble drept i Egypt i går, på treårsdagen for starten på den arabiske våren. Her på Tahir-plassen i Kairo gikk gårsdagens demonstrasjoner rolig for seg. Foto:  REUTERS/ NTB Scanpix
DEMONSTRASJONER OG SAMMENSTØT: 49 personer ble drept i Egypt i går, på treårsdagen for starten på den arabiske våren. Her på Tahir-plassen i Kairo gikk gårsdagens demonstrasjoner rolig for seg. Foto: REUTERS/ NTB ScanpixVis mer

49 drept i Egypt på 24 timer

Dyster treårsdag for starten på «den arabiske våren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treårsdagen for starten på «den arabiske våren» i Egypt kostet 49 personer livet, ifølge egyptiske myndigheter.

Det ble lørdag arrangert demonstrasjoner både for og mot dagens militærstøttede myndighetene i forbindelse med treårsdagen for folkeopprøret.

Flere hundre personer er pågrepet av politiet, som brukte tåregass og skjøt med hagl mot demonstranter. Ifølge enkelte øyenvitner ble det også skutt med skarpt mot demonstrantene.

De 49 ble drept i løpet av 24 timer, opplyser helsedepartementet til nettutgaven av den statskontrollerte avisen Al-Ahram.

Innenriksdepartementet opplyser av 1.079 personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene.

Mens tilhengere av myndighetene fikk demonstrere i fred på den symboltunge Tahrirplassen i sentrum av Kairo, godt beskyttet av politi og pansrede kjøretøy, slo opprørspoliti hardt ned på liberale og islamistiske opposisjonelle som forsøkte å marsjere mot plassen.

Det ble også meldt om demonstrasjoner og voldelige sammenstøt flere steder i landet.

(NTB)