Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

49 drept i flystyrt i USA

Voldsom krasj i skogen i Kentucky. Kjørte på for kort rullebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge nyhetsbyrået AP skal flyet ha kræsjet like bortenfor den for korte rullebanen.Det opplyses av amerikanske myndigheter at bare én av de 50 personene ombord har overlevd ulykken. Tilstanden til den overlevende, et medlem av besetningen, er kritisk.

For kort

Passasjerflyet, et tomotors jetfly av typen CRJ-100 trenger mellom 1,3 og 1,5km rullelengde før det kan ta av, men flymannskapet styrte flyet ut på en rullebane som kun var 1km lang. Det krasjet like bortenfor Blue Grass Airport i Lexington i Kentucky. Flyet styrtet i en skog like etter at det hadde tatt av fra flyplassen. Så skal det ha tatt fyr.

Ble vekket av eksplosjon

Vera Wilson, som bor rundt 3 kilometer fra ulykkesstedet sier hun ble vekket av en voldsom eksplosjon rundt 06.07 lokal tid.

- Det var som om dynamitt eksploderte, sier hun til Kentucky News.

En talskvinne for flyselskapet bekrefter ulykken overfor Dagbladet.no:

- Comair flight 5191 har vært involvert i en ulykke nær flyplassen. Vi vil offentliggjøre informasjon om tilstanden til passasjerene og besetningen så fort vi får opplysninger om det, sier talskvinne Kimberly Ronnebaum i flyselskapet Comair til Dagbladet.no.

image: 49 drept i flystyrt i USA

Kræsjet i skog

Flyet, med 47 passasjerer og tre besetningsmedlemmer ombord, fløy en regional rute underlagt Delta Airlines, og skal ha krasjet i en skog da det var på vei til Atlanta fra Lexington i Kentucky. 

Store redningsmannskaper konstaterte i ettermiddag at det ikke var mulig å redde liv på ulykkesstedet, og et midlertidig likhus blir nå opprettet.

Flyplassen, som ligger så nært krasjstedet at det er mulig å se det styrtede flyet fra rullebanen, var stengt i over tre timer etter ulykken.

Det er foreløpig ikke kjent hva årsaken til ulykken er. Det er ikke meldt om dårlig vær i området, melder CNN.

Flyulykken er den verste i USA på nesten seks år.

Flyet var til rutinekontroll senest i går uten at det ble funnet noen feil. Comair kjøpte flyet i 2001 og det hadde 14.500 timer i lufta.

Myndighetene i USA avviser at det er terror som ligger til grunn for ulykken. Flyet skal ha tatt av fra feil rullebane.

<B>VAR FULLT:</B> Det var et fly av dene typen, CRJ-100, operert av Comair på en rute for Delta Airlines, som styrtet i Kentucky i ettermiddag norsk tid.
KRASJET: Fra området hvor flyet krasjet.