Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

49 kvinner sporløst borte

Ingen skrik er hørt og ikke en blodflekk er funnet. Politiet i Canada kan jakte på en av historiens største seriemordere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Vancouvers fattigste strøk trodde ingen at det var mulig å falle lenger ned enn de prostituerte som solgte kroppen for 10 dollar. Helt til midt på 80-tallet da prostituerte kvinner begynte å forsvinne, melder Washington Post.

- Hva har skjedd med Laura, hun med lavt blodtrykk. Hva har skjedd med Jennifer. Hva har skjedd med Sara. Jenter har forsvunnet og ingen har sett noe. Dette er virkelig skremmende, sier prostituerte Ann Bravo (36) til Washington Post.

Det canadiske politiet sier at dersom en og samme person står bak alle forsvinningene, vil det være en av de største seriemorderne i historien.

Politiet har ikke hatt en eneste arrestasjon i noen av de 49 forsvinningssakene.

Kan det være Gary Ridgway?

Nå har politiet begynt å sammenligne forsvinningssakene med forsvinninger i USA. Green River-sakene er en av dem. 52 år gamle Gary Ridgway er tatt for drapene i USA, og politiet i Canada undersøker om han også kan ha stått bak deres uløste forsvinningssaker.

- Han er nå tiltalt for fire drap på prostituerte. Vi har 49 savnede. Det er naturlig å anta at han er en av de vi mistenker, men bare en av mange mulige, sier Wayn Clary i det Canadiske politiet.

Det er 19 år siden kvinnene begynte å forsvinne, og etterforskerne vet ikke helt hvor mange de leter etter. De utelukker ikke at flere av de 49 savnede kvinnene kan ha flyttet til en annen by, og at de fortsatt er i live. Likevel ser de et mønster i kvinner som forsvinner sporløst, og de mener at mange av dem, om ikke alle, er døde.

- Alt vi har å gå etter at de sist ble sett der, sier Clary, og refererer til horestrøket i Vancouver.

Det som gjør etterforskningen ekstra vanskelig er at dette var de minst attraktive på sexmarkedet. De opererte alene, uten halliker, for å få penger til sin heroin eller kokain.

Startet i 1983

Da den første kvinnen forsvant i 1983, tok ikke politiet saken alvorlig. Etter at flere kvinnegrupper begynte å engasjere seg hang politiet opp plakater hvor de ba om tips om voldelige horekunder.

Politiet har fått inn en rekke tips, men som politiet sier; Det er mange rovdyr her.

Les hele artikkelen i Washington Post.

<B>FORSVUNNET: Politiet i Canada står helt uten spor etter 49 prostituerte kvinner som har forsvunnet i Vancouver siden 1983. Etterforsker Scott Driemel holder opp en plakat med bilde av 18 av de savnede kvinnene.
GREEN RIVER-SAKENE: Gary Leon Ridgway i rettssalen i Seattle den 18. desember i fjor. Han er tiltalt for fire drap, men er linket til inntil 49 forsvinninger og mulige drap i USA. Nå vil politiet i Canada sjekke om han kan stå bak 49 forsvinninger der også.
<B>RIDGWAYS OFRE: Politiet har siktet Gary Ridgway for drapet på Cynthia Hinds, Opal Mills, Marcia Chapman and Carol Christensen.
Hele Norges coronakart