5 000 nye på vei ut i streik

- Ingen kontakt mellom Unio og KS

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 5 000 nye lærere, førskolelærere og sykepleiere er på vei ut i streik etter at Unio i dag varslet arbeidsgiversiden om utvidelse av kommunestreiken.

- Det er ikke vært noen kontakt mellom Unio og Kommunenes Sentralforbund i dag, sier kommunikasjonssjef Christian-Marius Stryken i Unio til Dagbladet.no.

I dag er det 8 216 Unio-medlemmer som allerede streiker. Tirsdag kommer om lag 3 000 Unio-organiserte i Alta, Arendal, Steinkjer, Kristiansund og Oslo etter.

Fem dagers varselet i dag gjelder 2.498 Unio-medlemmer som streiker i Sarpsborg, Rana, Førde og Oslo fra torsdag. Da vil over 13 000 kommuneansatte være i streik - de fleste lærere, sykepleiere og førskolelærere.

Opptrappingen om fatter også fysioterapeuter og ergoterapeuter.

Unios hjemmeside finner du oversikt over hvilke arbeidsplasser som er berørt. En rekke skoler, helsestasjoner og barnehager er med i opptrappingen.

- Vi vet ikke om streiken fører til full stopp i servicetilbudet. Det er det kommunene som har ansvaret for, sier kommunikasjonssjef Stryken.

 INGEN KONTAKT:  Ifølge kommunikasjonssjef Christian-Marius Stryken har det ikke vært noen kontakt mellom partene i kommunestreiken i dag. Her Unios forhandlingsleder Ole Petter Blindheim og Per Kr. Sanden i Kommunenes Sentralforbund tidligere i uka. Foto: CORNELIUS POPPE, SCANPIX.
INGEN KONTAKT: Ifølge kommunikasjonssjef Christian-Marius Stryken har det ikke vært noen kontakt mellom partene i kommunestreiken i dag. Her Unios forhandlingsleder Ole Petter Blindheim og Per Kr. Sanden i Kommunenes Sentralforbund tidligere i uka. Foto: CORNELIUS POPPE, SCANPIX. Vis mer