5 500 har samlet inn 15,7 millioner

Fagforbundets medlemmer finansierer ny SOS-barneby i Angola.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I to og et halvt år har 5500 av medlemmene i Fagforbundet trukket opptil 200 kroner av månedslønna for å samle inn penger til en ny barneby som er under bygging utenfor byen Huambo i Angola.

I tillegg til andre innsamlingsaktiviteter har organisasjonen samlet inn over 15,7 millioner kroner til prosjektet, som skal omfatte tolv familiehus, en skole med plass til 500 elever, en barnehage med kapasitet på 100 barn, og gi tusenvis av vanskeligstilte barn og familier hjelp og støtte.

Byggestart skjer våren 2008.

På takketurné til uka

Nå har representanter for SOS Barnebyer i Angola kommet på besøk til Norge for å takke for hjelpen, og til uka reiser de fra Oslo til Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø for å møte Fagforbund-organiserte.

– Jeg er utrolig stolt av medlemmene våre. De er ofte lavlønte arbeidere som har forpliktet seg til et fast lønnstrekk i to år for å bidra til prosjektet, sier Fagforbundets nestleder Gerd Kristiansen.

Det var på landsmøtet i 2005 at organisasjonen vedtok å støtte SOS Barnebyer i Angola. De forpliktet seg til å samle inn 18 millioner kroner innen landsmøtet i 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer