Oslo - den delte byen

5. april stemte regjeringen nei til å styrke politiet i «uro-bydeler». I går lovte de 30 nye politifolk til Vestli

Nylig stemte regjeringspartiene ned et forslag om å styrke politiet for å bekjempe gjengkriminalitet i utsatte bydeler. Nå vil justisministeren likevel sette inn ekstra ressurser.

HAR SNUDD: Justisminister Tor Mikkel Wara annonserte 30 nye politifolk til Groruddalen søndag. Det er foreløpig uklart hvor de nye ressursene skal komme fra.
Foto: Terje Bendiksby / NTBb scanpix
HAR SNUDD: Justisminister Tor Mikkel Wara annonserte 30 nye politifolk til Groruddalen søndag. Det er foreløpig uklart hvor de nye ressursene skal komme fra. Foto: Terje Bendiksby / NTBb scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag annonserte justisminister Tor Mikkel Wara at politiet i Groruddalen skulle styrkes med 30 nye politifolk. Dette kommer etter en periode med uro i flere av Oslos bydeler.

Den 5. april stemte regjeringspartiene og KrF ned et forslag i Stortinget om å sørge for tilstrekkelige politiressurser til bydelene i de store byene, med mål om å bekjempe gjengkriminalitet. Forslaget, som ble støttet av en samlet opposisjon unntatt KrF, ville ogå sørge for en permanent tilstedeværelse på Holmlia.

- Jeg blir provosert når vi jobber seriøst og fremmer et forslag, så stemmer de mot det. Frp har ikke fremmet noe forslag før, og de har selv vært med på å stemme ned det de nå foreslår, sier Petter Eide.

Eide sitter i justiskomiteen på Stortinget for SV. Han fortsetter:

- Det er fint at Wara nå kommer på bedre tanker, men hvorfor støttet de ikke dette når det ble behandlet i Stortinget? Det at han gjør det nå, er jo i strid med det Stortinget og Frp selv vedtok. Det er veldig forvirrende. Jeg har ikke tillit til at Frp har noen langsiktig plan med dette, for de handler etter innfallsmetoden, sier Eide, som mener Frp mangler troverdighet i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer