RISIKERER DØDSTRAFF: Randall Vaughn og hans kone Mary er tiltalt for drap etter at de tvang fem år gamle Alexa Linboom til å drikke store mengder vann på kort tid. Foto: Hawkins County Tennessee
RISIKERER DØDSTRAFF: Randall Vaughn og hans kone Mary er tiltalt for drap etter at de tvang fem år gamle Alexa Linboom til å drikke store mengder vann på kort tid. Foto: Hawkins County TennesseeVis mer

5-åring døde av vannforgiftning

Amerikansk ektepar tiltalt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et ektepar i den amerikanske delstaten Tennessee er blitt tiltalt for drap etter at de tvang den fem år gamle dattera Alexa Linboom til å drikke store mengder vann og druesaft. Det melder Sky News.

Faren Randall Vaughn og hans kone Mary, Alexas stemor, tok henne med til sykehus 1. januar 2012 etter at de fant henne bevisstløs og blå i huden.

Det store væskeinntaket forårsaket at Alexas hjerne svulmet opp og ga henne store store hjerneskader. Etter ett par dager ble hun diagnostisert hjernedød og fjernet fra respirator.

Etter to års etterforskning har myndighetene avgjort at jenta ble drept, og siktet paret for mord, omsorgssvikt og barnemishandling. Nå risikerer dem opp til 60 år i fengsel eller i verste fall dødsstraff. 

- Barnet ble straffet Obduksjonen viste at det store væskeinntaket hadde fått saltnivået i kroppen til å synke dramatisk. Dette tillot at overflødig væske trakk inn i hjernen og forårsaket hevelse.

Statsadvokat Berkeley Bell sier til WJHL at dødsårsaken var akutt vannforgiftning.

- Barnet skal ha blitt straffet med å drikke druebrus sammen med store mengder vann, til det punktet at hun ble forgiftet, sier Bell.

Alexa Linboom skal ha blitt tvunget til å drikke over to liter med vann og druesaft på kort tid som straff fordi hun skal ha stjålet en annen persons druesaft.  

Det skal ha bodd seks barn i hjemmet da Alexa døde. De fem gjenværende er nå plassert i fosterhjem. Alexas biologiske mor bor i en annen stat.

Vannforgiftning Vannforgiftning, eller hjerneødem, er en tilstand der kroppen på grunn av overdrevent inntak av vann, får en underbalanse av viktige stoffer; særlig elektrolytter, magnesium og kalsium.

Det har vært tilfeller der idrettsutøvere har kollapset og besvimt på grunn av vannforgiftning, og noen få tilfeller med dødelig utgang.

I januar 2007 døde trebarnsmoren Jennifer Strange (28) etter å deltatt i en konkurranse arrangert av radiostasjonen KDND-FM i California i USA. De hadde utfordret 20 deltakere til å drikke mest mulig vann uten å gå på do. Vinneren skulle premieres med et spillkonsoll fra Nintendo Wii.  

Etter konkurransen klaget Strange over både mageonde og hodepine, og ble funnet død i sitt eget hjem samme ettermiddag.