5-åring døde i bilulykke i Verdal

Påkjørt på gårdsplassen utenfor hjemmet i Inndalen av ukjent sjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Nord-Trøndelag vil i natt ta beslag i de tre bilene som har vært på familiens gårdsplass i løpet av kvelden.

- De tre bilene vil i morgen bli gjenstand for tekniske undersøkelser for å finne ut hvem det var som kjørte på den lille gutten, opplyser operasjonsleder Dag Hjulstad.

Hjulstad ønsker ikke å svare direkte på hvem disse bilene tilhører, og om foreldrenes bil er en av de tre bilene som skal undersøkes.

- Vi ber om forståelse for at vi er sparsomme med opplysninger. Vi ønsker ikke å gå ut med hvem som eier disse bilene, men det ligger i kortene at det er familie og venner av de pårørende som har vært på besøk i kveld, sier Hjulstad til Dagbladet.no.


Livet stod ikke til å redde

Det var klokken 20.10 i kveld at politiet ble varslet av de pårørende om at en mindreårig gutt var påkjørt utenfor hjemmet i Inndalen. De pårørende drev førstehjelp på gutten frem til helsepersonell var på stedet en snau halvtime senere.

En ambulanse som kom først til stedet hadde med anestesipersonell fra Sykehuset Levanger. Luftambulansen fra basen i Trondheim kom til ulykkesstedet klokken 20.50, men helikopteret greide ikke å lande på grunn av sterk vind, skriver addressa.no. 

- Livet stod desverre ikke til å redde, sa operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt Jon Berger til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Ulykkesstedet ligger ved gamle Jämtlandsvei, noen hundre meter fra riksvei 72 mellom Verdal og svenskegrensen, cirka 20 kilometer fra Verdalsøra, ifølge adressa.no.

- Utfordringen nå er å finne ut hvilken bil det var som kjørte på gutten, sa Berger.

Rygget på gutten

Etter det politiet tror så dreier deg som en påkjørsel, hvor sjåføren ikke har merket at han eller hun kjørte på den lille gutten.

- Vi vet hvilke biler som har vært på gårdsplassen. Kriminalteknikere på stedet jobber nå med å finne ut hvilken bil det er som har kjørt på gutten, sa Berger.

Da Dagbladet.no snakket med operasjonsleder Dag Hjulstad rett før klokken 23.00 var en rekke omstendigheter rundt ulykken forstatt uklare.

- Vi har grunn til å anta at det har skjedd under rygging med bil. Etterforskningen vil vise hvilken bil, sier operasjonsleder Hjulstad.

Operasjonsleder forteller at situasjonen på ulykkesstedet er særdeles vanskelig.

- Nå er kriseteamet fra Verdal kommune og presten på stedet, sammen med etterforskere fra politiet.

Sjokkerte naboer var vitne til den intense aksjonen som ble satt i verk for å redde livet til den lille gutten. Naboer ga uttrykk for at den tragiske ulykken naturlig nok vil sette et sterkt preg på julefeiringen i Inndalen.