5-åring drapsmistenkt

Svensk politi frykter at ei fem år gammel jente er ansvarlig for sin to år gamle søsters død. Lillesøsteren ble funnet død i badekaret, og mora er varetektsfengslet mistenkt for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I begynnelsen av februar ble den to år gamle jenta funnet død i badekaret i familiens leilighet i Stockholmsområdet. I begynnelsen trodde politiet at det dreide seg om en ren ulykke, og det ble aldri gjort noen åstedsundersøkelser - noe politiet angrer på i dag. Obduksjonen av den lille jenta viser nemlig at hun ble drept. Umiddelbart etter ble mora pågrepet og satt i varetekt. Den 32 år gamle mora har sittet fengslet siden 18. februar siktet for drapet på sin yngste datter.

Nekter skyld

Mora har hele tiden nektet skyld, men vil ikke forklare politiet hva som egentlig skjedde. Det var bare tre personer tilstede i leiligheten da drapet skjedde: mora og den 5 år gamle søstera i tillegg til den drepte.

Ifølge avisa Expressen mistenker nå politiet at den tre år eldre jenta kan ha drept lillesøstera, og at mora forsøker å dekke over den grufulle tragedien.

Expressen skriver at 5-åringen har vært inne til flere avhør, men at hun har svært vanskelig for å snakke om det som skjedde.

Langvarig prosess

Barnepsykiatere og representanter for barnevernet har vært med under forhørene. Etterforskerne vet at det kan ta lang tid før de får hull på drapsgåten, det avgjørende er å få 5-åringen til å fortelle hele sannheten.

Moras dilemma er at om hun forteller hva som skjedde vil hun kanskje selv gå fri, men datteren vil bli funnet skyldig. Den kriminelle lavalder i Sverige er 15 år, og den drapsmistenkte lille jenta kan derfor ikke stilles for retten dersom det viser seg at hun drepte lillesøstera.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer