Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

5-åring drept i menneskeofring?

Mye tyder på at en britisk gutt som ble funnet død i Themsen i går, ble offer for et grotesk afrikansk rituale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sørafrikansk ekspert tror gutten ble drept i en menneskeofring.

Professor Hendrik Scholtz sa tirsdag at måten gutten ble drept på, minner sterkt om et ritual som kalles Muti. Dette ritualet er utbredt i Afrika sør for Sahara, og spesielt i vestafrikanske land, framholdt Scholtz på et likskue i London.

Muti-ofringer finner sted når en person eller en gruppe mener de trenger overnaturlig hjelp til å oppnå et mål, sa den sørafrikanske eksperten. Slike menneskeofringer har så vidt politiet vet aldri før skjedd i Storbritannia.

Andre teorier

Polititalsmenn sa etter at Scholtz hadde forklart seg, at teorien om en menneskeofring bare er en av flere muligheter som vurderes i etterforskningen av drapet. Politiet gransker også om gutten kan ha blitt offer for sexovergrep, eller for en familiekrangel.

Den trolig fem år gamle guttens kropp ble funnet flytende i Themsen nær broen Tower Bridge i september i fjor, og hadde da trolig ligget i vannet i opp til ti dager. Hodet, armene og beina var fjernet fra kroppen, og er hittil ikke funnet.

Under søk i området fant politiet fem halvbrente stearinlys pakket inn i et laken, og på lakenet var det skrevet «Adekoye Jo Fola Adeoue». Det er et vanlig navn i Yoruba-området i Nigeria, men britiske myndigheter har ikke registrert noen person med dette navnet.

«Muti-medisiner»

Ifølge London-politiets etterforskningsleder Will O'Reilly blir hodeskaller, hjerner og fingre fra Muti-ofre brukt i trylledrikker og andre preparater som framstilles i deler av Afrika. Men politiet vet ikke om gutten i Themsen ble drept av folk som laget «Muti-medisiner».

Britisk politi har tatt kontakt med kolleger i Nederland, Belgia og Tyskland, der det er registrert flere tilsvarende drapssaker de siste årene. Britene har utlovet en belønning på 50.000 pund (643.000 kroner) for opplysninger som fører til at saken blir oppklart.

Politiet har valgt å gå åpent ut med det de vet, også for å skåne fremmedkulturelle mennesker for mistanke og mulige hevnaksjoner. Britiske innvandrere flest tar sterkt avstand fra voldelige ritualer generelt og spesielt fra alle overgrep som rammer barn.

(NTB-Reuters-AFP)

Hele Norges coronakart