5-åring drept

Ei 5-årig kanadisk jente er drept i gisselaksjonen Kambodsja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En kanadisk jente (5) ble drept i gisselaksjonen som nå er avsluttet i den kambodsjanske turistbyen Siem Reap.

Det har kommet motstridende rapporter fra gisselaksjonen, men ifølge Phnom Penh Posts reporter Aun Pheap, er ingen gisseltakere drept. De er derimot arrestert etter et mislykket fluktforsøk fra skolen.

Fikk løsepenger

De fire maskerte gisseltakerne stormet tidligere idag den internasjonale skolen i Siem Reap og krevde 30 000 dollar, seks AK-47 rifler, seks håndvåpen og en minibuss, opplyser Pheap. 

Pheap sier at politiet sendte en bil med pengene til skolen, mot at gislene skulle løslates. Men da skal gisseltakerne ha forsøkt å rømme med noen av barna i bilen politiet sendte inn. 

- Det oppstod skyting da gisseltakerne prøvde å flykte ut av den beleirede skolen sammen med noen av barna. Politiet fikk overmannet gisseltakerne og arrestert dem, sier Pheap til Dagbladet på telefon fra Phnom Penh.

Tyveri

Ifølge en representant for det thailandske utenriksdepartementet, Shiasak Phuanketkeow, skal gisselaksjonen ha startet som et tyrveri.

- Opplysninger vi foreløpig sitter på tyder på at gisseltakerne kom til skolen for å stjele og at de hadde blitt overrasket av noen barn, sier talspersonen til CNN.  

Det skal ha vært en rekke utenlandske statsborgere blant gislene fra blant annet USA, Australia, Storbritannia, Canada og Japan, melder nyhetsbyrået Reuters. 

Ingen norske barn 

Dagbladet har vært i kontakt med den norske konsulen i Kambodsja, Lene Richter. Hun bekrefter at det ikke var noen norske barn blant gislene.

- Det bor noen nordmenn i Siem Reap, men de er på ferie nå. Konsulen opplyser at det er kun ett norsk barn som går på skole i Kambodsja men at det er i hovedstaden Phnom Penh. 

Ingen enighet

Kambodsjank politi forhandlet med gisseltakerne over mobiltelefon, men kom ikke frem til enighet om en eventuell løslatelse av barna.

Det er fremdeles uklart hva motivet for gisselaksjonen var, men kambodsjanske myndigheter tror gisseltakerne var ute etter å sabotere turistindustrien i området som er kjent for de historiske templene ved Angkor.

 Informasjonsminister Khieu Kanharith mener gisseltakerne var hyrt inn for å skade turistindustrien i det populære området.