5-åring falt 10 meter - overlevde

Fem år gamle Nicolai Kalleklev falt ut av et vindu og landet i asfalten ti meter under. Brukket hånd, skrubbsår i panna og blåmerker på ryggen var de eneste skadene han fikk etter den utrolige luftferden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Man skulle tro han hadde landet på en madrass, ikke på den harde asfalten, sier pappa Jahn Erik Kalleklev til Dagbladet.

Mistet taket

Torsdag kveld var Nicolai og pappa på besøk hos kompisen Stefan og hans foreldre. De bor i ei boligblokk i Vågsbygd i Kristiansand.

Nicolai og Stefan var på barnerommet og lekte med en PC. Nicolai satt i vinduskarmen, den eneste ledige sitteplassen rundt datamaskinen.

På uforklarlig vis åpnet plutselig vinduet seg, og Nicolai falt ut. I noen sekunder klarte han å holde seg fast i vinduskarmen, men måtte til slutt slippe taket.

Stefan løp inn i stua og varslet de voksne.

- Jeg løp inn på rommet og kikket ut av det åpne vinduet. Jeg så min sønn ligge på asfalten. Da trodde jeg alt var over, forteller Jahn Erik Kalleklev.

Små skader

Han sprang ut til guttungen. Nicolai levde. Han stotret:- Pappa, jeg skal aldri gjøre det mer!

I full fart bar det til sykehuset. Legene sjekket pjokken nøye. De tok både røntgenbilder og kjørte ham gjennom CT-maskinen i tilfelle han hadde pådratt seg indre skader.
- Alt ser fint ut. Nicolai er stiv og støl i kroppen, spesielt i nakken. Noe annet er ikke å vente etter et slikt fall, sier den lykkelige faren.

Vilter krabat


- Jeg er dypt takknemlig for at vi fikk beholde Nicolai. Det var som å få ham på nytt da vi skjønte at han hadde kommet helskinnet fra den nifse opplevelsen. I ettertid har jeg gjort meg mange tanker om hva som kunne ha skjedd med gutten vår, sier Jahn Erik Kalleklev.
Legene sier at Nicolai må bli liggende noen dager til på barneposten på Vest-Agder sentralsykehus.
- Nicolai har alltid vært en Gummi-Tarzan, høyt og lavt. Men denne gangen var det ikke hans oppdagertrang som hadde skylden. Vi skjønner rett og slett ikke hvordan vinduet kunne åpne seg slik, sier Jahn Erik Kalleklev.


GUMMI-TARZAN: Fem år gamle Nicolai Kalleklev deiset i asfalten fra ti meters høyde og kom fra ulykken med skrubbsår og brukket hånd. - Pappa, jeg skal aldri gjøre det mer, sa den ulykkelige guttungen.

<B>GUMMI-TARZAN:</B> Fem år gamle Nicolai Kallelev deiset i asfalten fra ti meters høyde og kom fra ulyken med brukket hånd og skrubbsår.
LUFTFERDEN:</B> Det var fra 3. etasje i denne boligblokken Nikolai falt ut av vinduet.