14 døde etter taubane-ulykke i Stresa i Italia

5-åring mistet hele familien

Fem år gamle Eitan mistet foreldrene, lillebroren og besteforeldrene i den tragiske ulykken i Italia.

STORE SKADER: Vogna fikk store skader av fallet. Foto: AFP Photo / Vigili Del Fuoco
STORE SKADER: Vogna fikk store skader av fallet. Foto: AFP Photo / Vigili Del Fuoco Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 23. mai falt en taubanevogn ned på bakken nær Maggiore-innsjøen i Piemonte i Italia. I vogna var det 15 personer, 14 av dem døde.

Den eneste overlevende fra ulykken er fem år gamle israelske Eitan Biran, som mistet hele familien i ulykken.

Den store israelske familien som mistet livet i ulykken var Amit Biran (30), hans 26 år gamle kone Tal Peleg-Biran, deres to år gamle sønn Tom og besteforeldrene Barbara (71) og Yitzhak Cohen (81). Bare fem år gamle Eitan overlevde.

Han kjemper for øyeblikket for livet på et sykehus i Torino, melder CNN.

SMALT I BAKKEN: Taubanevognea smalt i bakken søndag. Årsaken bak ulykken etterforskes for øyeblikket. Foto: Vigili del Fuoco Firefighters via AP
SMALT I BAKKEN: Taubanevognea smalt i bakken søndag. Årsaken bak ulykken etterforskes for øyeblikket. Foto: Vigili del Fuoco Firefighters via AP Vis mer

Tror faren reddet sønnen

- Det er sannsynlig at faren, som var robust bygd, omfavnet sønnen i en klem, opplyser en talsperson fra sykehuset Regina Margherita i Torino, hvor den fem år gamle gutten for tiden er under behandling, skriver danske Ekstra Bladet.

Eitan og hans familie er israelere, men familien bodde i Italia, da faren ifølge Times of Israel studerte ved universitetet i Pavia.

Besteforeldrene hadde kommet til Italia for å besøke barnebarna sine bare tre dager før ulykken, som kostet 14 mennesker livet.

Vogna skal ha falt av kabelen da den var 300 meter unna toppen av Mottarone-fjellet. Like før toppen falt vogna ned i et skogkledd område.

Vogna var på vei fra den lille landsbyen Stresa og opp til til Mottarone-toppen som er 1491 meter høy.

- Nødsystemet sviktet

Statsadvokat Olimpia Bossi i Verbania-området, hvor ulykken skjedde, har tatt ledelsen på etterforskningen.

Hun sier til CNN at det er for tidlig å forklare årsaken til ulykken.

- Det vi vet er at slepekabelen røk og at nødsystemet sviktet. Vi vet ikke hvorfor dette skjedde, og det er det vi skal jobbe for å fastslå, sa Bossi,

Bossi sa at den fullstendige etterforskningen vil ta litt tid, og at hun ville utpeke et team av tekniske eksperter for hjelp.

Vrakrestene fra ulykkesstedet vil etter hvert bli flyttet og undersøkt riktig.

HØYT FALL: Italienske myndigheter skal nå granske hva som forårsaket den tragiske ulykken. Foto: Vigili del Fuoco / AFP / NTB
HØYT FALL: Italienske myndigheter skal nå granske hva som forårsaket den tragiske ulykken. Foto: Vigili del Fuoco / AFP / NTB Vis mer

Stengt lenge

Taubane-turen er populær blant turister og tar rundt tjue minutter fra bunn til topp.

Anlegget ble gjenåpnet den 24. april, etter å ha vært corona-stengt. Før den tid har den også vært stengt lenge, på grunn av rehabilitering, skriver italienske Corriere della Sera.

Ministeren for bærekraft, infrastruktur og mobilitet, Enrico Giovannini, har fulgt nøye med på ulykken.

- Departementet har allerede igangsatt prosedyrene for en kommisjon som skal granske hva som skjedde, og har allerede startet med undersøkelser av kontroller som tidligere har blitt utført på anlegget, sier ministeren.

- Forferdelig tragedie

- Jeg mottok nyheten om den tragiske ulykken med dyp sorg. Jeg uttrykker kondolanser fra hele regjeringen til familiene til ofrene, og sender en spesiell omtanke til det hardt skadde barnet, sa statsminister Mario Draghi i en uttalelse like etter ulykken.

President for det italienske senatet, Maria Elisabetta Alberti Casellati, har uttrykt sin medfølelse.

- I dag er en smertefull dag for hele landet. Tragedien i taubanen river i alle italienernes hjerter. Jeg uttrykker medfølelse med de uskyldige ofrene og sender omtanke til familiene som er berørt av denne forferdelige tragedien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer