5-åring mobbet etter kidnapping

TRONDHEIM (Dagbladet): Den 20 år gamle kvinnen opplevde alle mødres mareritt da hennes fem år gamle sønn ble kidnappet og sexmisbrukt. I går fortalte hun Trondheim byrett om hvordan gutten ble et mobbeoffer etter kidnappingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sønnen ble stadig hakket på av noen eldre unger i nabolaget. Til slutt ble det så galt at familien måtte flytte, men ikke lenger unna enn at de fortsatt befinner seg i samme skolekrets som mobberne.

- Jeg har bedt om å få skifte skolekrets, uten å få gehør hos skolemyndighetene. For å unngå at sønnen min skal bli mobbet igjen, har jeg nå fått ordnet det slik at han kan begynne på en privatskole, sa moren i retten.

Husker ikke

Det var mandag 28. juli i fjor femåringen ble kidnappet under lek foran hjemmet sitt i Trondheim.
Den 46 år gamle kidnapperen erkjente i går straffskyld for å ha sexmisbrukt gutten, til tross for at han hevdet å huske svært lite av det som skjedde.

Han er utdannet cand.mag. og har blant annet jobbet som lærer i barne- og ungdomsskolen.
I går betegnet han seg selv som bifil mot det homofile, men benektet at han er pedofil.

- Jeg har aldri hatt seksuell dragning mot små barn. Det som skjedde med femåringen kan jeg ikke forklare, annet enn som en ulykksalig impulshandling, sa den tiltalte 46-åringen.

Femåringens unge mor hadde det forferdelig den halvannen timen sønnen var kidnappet. Da kidnapperen var pågrepet og sønnen funnet, var det en svært redd gutt hun møtte på politikammeret.

Nekter voldtekt

Den 46 år gamle kidnapperen er også tiltalt for to voldtekter, ett tilfelle av utuktig omgang og ett tilfelle av utuktig handling mot sin 15-årige nevø. Han skal ved en av voldtektene ha bakbundet gutten.

I retten erkjente tiltalte å ha sexmisbrukt gutten, men nektet for at det dreide seg om voldtekt.
Tiltalte sa at han hadde sex med nevøen fire ganger i januar i fjor, men at det skjedde frivillig. Han hevdet at 15-åringen krevde og fikk 200 kroner hver gang, men dette avviser nevøen.

- I begynnelsen tok onkel meg med på bowling og sånn. Da hadde vi det kult, men han ble en helt annen person til slutt, sa en skjelvende 15-åring i retten.
Han greide ikke forklare seg i detalj om overgrepene han mener onkelen har utsatt ham for.

- Jeg ønsker at dere skal få vite det, men jeg greier ikke å få det ut, sa gutten, som til slutt måtte forlate salen gråtende.

Tiltalte innrømmet at han visste han forgrep seg mot en mindreårig.
- Jeg hadde en sterk følelse av at jeg hadde gått for langt og visste jeg var på en farefull ferd, men følte meg sikker på at gutten ikke ville sladre. Fristelsen ble vel for stor, sa 46-åringen.