5-åring stakk seg på brukt sprøyte i Nordland

Er snakk om brukerutsyr for narkomane, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ei 5 år gammel jente måtte til lege etter at hun stakk seg på en brukt sprøyte på Fauske bygdetun forrige tirsdag. Ifølge politiet er det etter all sannsynlighet brukerutstyr fra narkomane det er snakk om.

Jenta var med barnehagen sin på tur da uhellet skjedde, melder NRK.

- Hun hadde stukket seg på en sprøyte og kom skrikende fordi hun hadde vondt, forteller anleggsansvarlig Tove Mette Mæland på Fauske bygdetun.

Uken før 5-åringen stakk seg på sprøyten, fant en barnehage fire sprøyter på samme museumsområde. Men det er ikke bare på Fauske bygdetun man kan finne brukerutstyr fra narkomane. Ifølge Salten Museum er dette et problem ved en rekke av utendørsanleggene deres.

- Det er helt uakseptabelt at slike ting skal ligge spredd rundt omkring. Vi har jo hatt dette området og denne aktiviteten under oppsyn over ganske lang tid. Vi gjennomfører en del patruljering og oppsøkende virksomhet. Det skal vi nå forsøke å ha et større fokus på, sier lensmann Petter Grønås i Fauske.

Blodprøvene som ble tatt av den 5 år gamle jenta som stakk seg på en sprøyte påviste ikke noen form for smitte, men ennå gjenstår noen tester.

(NTB)