5-åringen døde av kvelning

Den foreløpige rettsmedisinske obduksjonsrapporten fastslår at fem år gamle Helene Marie Solheim fra Førde døde av kvelning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadene hun er påført er, ifølge obduksjonsrapporten, forenlig med at hun er blitt kvalt av en støvsugerledning.

Femåringen døde lørdag etter å ha fått en støvsugerledning rundt halsen. Det var ingen vitner til det som skjedde. Helene Marie var hjemme sammen med sin mor og to yngre søsken. Moren fant den lille jenta livløs, etter å ha vært borte fra henne bare noen minutter.

- Hvordan hun har fått støvsugerledningen rundt halsen og hva som videre skjedde, vet vi foreløpig svært lite om, sier førstebetjent Dag Øyen hos Lensmannen i Førde og Naustdal.

Han understreker at det ikke foreligger opplysninger om at noe kriminelt har skjedd, men at politiet likevel ønsker å være grundige i etterforskningen av den tragiske ulykken. Tre etterforskere fra Kripos er i Førde for å bistå lensmannen i arbeidet.

- Årsaken til at Kripos har engasjert seg i denne saken er at vi er få ved lensmannskontoret i øyeblikket, mens Kripos hadde kapasitet. Dessuten bruker vi den kompetansen vi har tilgjengelig for å finne ut av dette, sier Øyen.

(NTB)