Toppsjef Eldar Sætre gir én aksje gratis for hver aksje de ansatte kjøper. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Toppsjef Eldar Sætre gir én aksje gratis for hver aksje de ansatte kjøper. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Rådyr aksjeordning

5 milliarder til Equinor-ansatte

Siden 2007 har aksjeordningen til Equinor ­kostet olje­selskapet rundt 5 milliarder kroner.

(Finansavisen.no): Siden høsten 2004 har Equinor-ansatte kunnet delta i et av landets mest lukrative aksjesparings­programmer. I stedet for den vanlige aksjerabatten som mange andre selskaper tilbyr sine ansatte, får ansatte i Equinor én bonusaksje for hver Equinor-aksje de kjøper.

85 prosent av de rundt 19.000 ansatte i Norge benytter seg av ordningen, skriver Finansavisen.

Lønn til aksjer

Ordningen er slik at Equinor trekker inntil 5 prosent av de ansattes månedslønn til aksjekjøp. Til å begynne med ble de ansatte belønnet med en bonusaksje for hver annen aksje de kjøpte selv, men i 2007 ble gulroten doblet, slik at man får én bonusaksje for hver aksje kjøpt, skriver avisen.

Bonusaksjene utbetales imidlertid to år i etterkant hvis personen fortsatt jobber der. Dette gir de ansatte et incentiv til å jobbe lengst mulig i selskapet, også kjent som «golden handcuffs».

- Aksjespareprogrammet er et gode som er populært blant våre medarbeidere. Det styrker ansattes interesse for våre resultater og skaper tilhørighet til selskapet, sier HR-direktør Magne A. Hovden i Equinor, til Finansavisen.

Det er et gode som de ansatte kan glede seg ekstra mye over i disse dager. En oljepris som har klatret over 80 dollar fatet, samtidig som kostnadene er lave, gjør at oljeselskapet tjener penger som aldri før. Aksjekursen er opp 31 prosent hittil i år, og i tillegg tikker det inn utbytte hvert eneste kvartal.

Bonusaksjer til toppledelsen

Mens de ansatte venter på 10 millioner bonusaksjer, har selskapet siden 2007 allerede delt ut bonusaksjer for rundt 5 milliarder kroner. Årets kostnad ble i årsrapporten beregnet til 72 millioner dollar, tilsvarende 590 millioner kroner.

Konsernledelsen er også flittige brukere av ordningen. Ifølge Finansavisen fikk Toppsjef Eldar Sætre i januar tildelt 887 bonusaksjer. Den som fikk mest var strategidirektør John Knight, som slutter i selskapet ved årsskiftet. Han ble i januar tildelt 2.642 bonusaksjer.

Konsernledelsen har også et eget bonusprogram som betyr mer, der de kan få aksjer for 25–30 prosent av årslønnen.

Andre økonominyheter:
Boligprisene fikk seg en liten knekk
1.000 nordmenn reserverte ny elbil første dagen