5 millimeter nedbør er alt som skal til for at elvene renner i gatene

- Det skal ikke så mye til før det flyter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kraftig regnvær over Oslo skaper problemer for trafikanter og dårlig skodde fotgjengere i sentrum av hovedstaden.

- Det kom 3-5 millimenter nedbør i løpet av en halvtimes tid. Det er bra med nedbør på så kort tid, de kraftigste skurene varer ikke så lenge, sier Jan-Inge Hansen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Det skal ikke så mye til før det flyter, legger Hansen til, noe mange Oslo-boere kan skrive under på.

I videoen øverst i saken ser du hvordan det er på Grønland i Oslo akkurat nå, der «Tøyenbekken» renner i gatene. Det er også Oslogate som går fra Grønland opp mot Ekeberg som skaper problemer for trikkene på Ekebergbanen.

- Det er verst i Oslogate, noe som fører til stans på Ekebergbanen. Regnskyllet er over, så det vil renne unna, sier Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien.

Det er trikkene 12, 17, 18 og 19 som er påvirket av regnværet og du kan få oppdatert informasjon blant annet ved å følge Ruter på Twitter.

Det var også mye vann nede på Jernbanetorget t-banestasjon, men dette påvirket ikke trafikken og det meste er nå rent unna.

Brann og redningsetaten i Oslo melder på Twitter at de har stor pågang på 110-linjene og at det meldes om oversvømmelser flere steder i byen.

- Vi har flere biler ute for å hjelpe der vi kan hjelpe! skriver brannvesenet.

I Karl Johans gate var det så store vannmengder at kjøpesenteret Paleet måtte tilkalle hjelp på grunn av store oversvømmelser.