Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50 000 barnehagebarn uten førskolelærer

Samtidig jobber 20 000 førskolelærere andre steder enn i barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50 000 barnehagebarn vil mangle førskolelærer når målet om full barnehagedekning er nådd. Samtidig jobber nå 20 000 førskolelærere andre steder enn i barnehagen.

I løpet av 2008 vil norske barnehager mangle 4 000 førskolelærere, viser en oversikt Utdanningsforbundet har utarbeidet.

Leder for seksjon barnehager i Utdanningsforbundet, Mimi Bjerkestrand, er kritisk og mener at utbyggingen de siste årene har sin klare pris:

- Mangelen på fagfolk gjør at barnehagen mer blir et tilbud om tilsyn enn et tilbud preget av aktiviteter og mulighet for læring og opplevelser, sier hun til Bergens Tidende.

Utdanningsforbundet har også beregnet at 20 000 førskolelærere i dag jobber i andre yrker enn i barnehage. Lønn er utslagsgivende for mange.

Nå lokkes studenter med både gratis leilighet og gratis barnehageplass til eventuelle barn.

Likevel drives stadig flere barnehager uten godkjent bemanning. Kravet er en pedagog for hvert 9. barn i aldersgruppen 0 til 3 år, og en pedagog for hvert 18. barn over 3 år.

Men bare i Hordaland har antall dispensasjoner til dette kravet økt fra 52 i fjor til 122 i år, skriver Bergens Tidende.

Snittlønnen for en førskolelærer er cirka 315 00 kroner i året. En nyutdannet førskolelærer tjener cirka. 280 00 kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media