50 000 flere kan få bostøtte

Regjeringen har blitt enig med SV om å utvide bostøtten midlertidig slik at 50 000 flere kan få bostøtte på grunn av de høye strømprisene.

Jonas Gahr Støre (Ap) avbildet med Audun Lysbakken (SV) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ved Hurdalsjøen hotell i september. Foto: Torstein Bøe / NTB
Jonas Gahr Støre (Ap) avbildet med Audun Lysbakken (SV) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ved Hurdalsjøen hotell i september. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding fra kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp) søndag ettermiddag går det fram at støtten økes i månedene januar, februar og mars.

Både nye og eksisterende mottakere vil i tillegg kunne få en ekstrautbetaling på minst 1500 kroner i måneden på grunn av de høye strømprisene.

- Mange flere kan få bostøtte i denne perioden, men det forutsetter at de søker nå, sier Gram.

- For å få utbetaling i januar er det svært viktig at de som ikke allerede mottar bostøtte, søker Husbanken om dette innen 31. desember. De som allerede mottar bostøtte, trenger ikke søke på nytt for å få en ekstrautbetaling disse månedene, sier statsråden.

SV-leder Audun Lysbakken sier i en uttalelse til Dagbladet at det har vært viktig for SV å sørge for at hjelpen når fram til dem som trenger det mest.

- Nå får mange flere bostøtte og ekstra strømstøtte. Det betyr at titusenvis får bedre råd i en tøff tid, sier Lysbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer