50 000 irakiske soldater eksisterer ikke

Har likevel fått lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

50 000 soldater i den irakiske hæren viser seg å være fiktive, men har likevel fått utbetalt lønn. Nå lover statsminister Haider al-Abadi rydde opp.

Korrupsjonen er massiv i Irak, også innen landets væpnede styrker. Da det nylig ble gjennomført en grundig sjekk av lønnsutbetalingene, fant man hele 50 000 «spøkelsessoldater» i rekkene.

De angivelige soldatene var oppført med oppdiktede navn, melder Al Jazeera.

Oppdiktede - Statsministeren har avdekket eksistensen av 50 000 oppdiktede navn i forsvaret, heter det i en kunngjøring fra Haidar al-Abadis kontor.

Pengene har havnet i lommene til korrupte offiserer, men nå blir det slutt på lønnsutbetalingene til de oppdiktede soldatene.

Kilder i den irakiske regjeringshæren forklarer hvordan svindelen har funnet sted:

Irakiske offiserer får ofte tildelt en håndfull soldater som livvakter, men benytter bare noen av dem og stikker lønna til de øvrige i egen lomme.

Høytstående offiserer på brigadenivå fører på sin side opp 30-40 fiktive soldater på sine lister, stikker store beløp i lommen, men må også smøre sine egne overordnede for å beholde posten, forklarer kilden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer