50 000 kan være i streik neste uke

Oslo-møtet i dag var resultatløst. Kommunestreiken kan bli større til uka.

STORSTREIK: Streiken i offentlig sektor fortsetter, selv om både YS og LO har godtatt statens tilbud i det statlige lønnsoppgjøret. Nå kan opp mot 50 000 komme til å streike i kommunene. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
STORSTREIK: Streiken i offentlig sektor fortsetter, selv om både YS og LO har godtatt statens tilbud i det statlige lønnsoppgjøret. Nå kan opp mot 50 000 komme til å streike i kommunene. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storstreiken i Kommune-Norge fortsetter etter alt å dømme over helgen. På mandag vil 38 000 streike i kommunene, og Fagforbundet varsler at enda 6000 skal tas ut på onsdag. I tillegg streiker Norsk Arbeidsmandsforbund, som har tatt ut 1797 vektere i streik.

Sammen med streiken i staten vil da nesten 50 000 være i streik.

Ingen løsning i Oslo Det foregår to ulike forhandlinger om lønnsoppgjøret i kommunene. En bare for Oslo, og en for resten av landet. Søndag ettermiddag møttes partene i Oslo-fohandlingen, uten å komme nærmere noen enighet.

Etter møtet måtte mekler Geir Engebretsen konstatere at forhandlingene ikke kom videre.

- Dette var et uformelt sonderingsmøte. Tiden får vise når meklingen bli gjenopptatt Det er fortsatt opp til partene å komme fram til en løsning. Mekleren er bare et kontaktpunkt og en tilrettelegger, sa Engebretsen til NTB.

Forvirring om forhandlinger Søndag formiddag meldte Aftenposten at også forhandlingen om kommunene utenfor Oslo skulle møtes samme ettermiddag. Det benekter Christian-Marius Stryken, kommunikasjonssjef i Unio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer