Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50 år etter at Elsie (14) ble brutalt knivdrept, er politiet på jakt etter en slakter

Søsknene kjemper fortsatt.

VAR 14 ÅR: Det er gått 50 år siden Elsie Frost (14) ble knivstukket ihjel. Bildet er tatt i oktober 1965. Nå har saken tatt en ny vending. Foto: PA / NTB Scanpix
VAR 14 ÅR: Det er gått 50 år siden Elsie Frost (14) ble knivstukket ihjel. Bildet er tatt i oktober 1965. Nå har saken tatt en ny vending. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elsie Frost var 14 år gammel da hun på vei gjennom en togtunnel i Wakefield vest i Yorkshire ble brutalt angrepet av en person med en kniv. Hun ble knivstukket i hodet, ryggen og i hånda da hun forsøkte å forsvare seg selv. Hvem som drepte henne, vet fortsatt ingen. 

Nå, et halvt århundre seinere, har jentas søsken - som er blitt 56 og 67 år gamle - fått politiet i Yorkshire til å gjenoppta saken. Ti etterforskere er satt på saken. De leter etter en slakter eller en ansatt ved et slakterhus, skriver The Guardian.

BBC Radio 4 har over flere radioepisoder gransket saken, og det har ført fram til nye opplysninger, bekrefter politiet i Yorkshire. 

Hvit frakk og sykkel Personen som nå etterlyses, skal ha blitt sett syklende nær stedet der drapet ble begått. Personen beskrives som en hvit mann mellom 25 og 30 år på en svart sykkel med kurv. Han skal ha hatt på seg en hvit frakk - hvilket skal ligge bak teorien om at han kan ha vært slakter.

De ti etterforskerne ser nå, 50 år seinere, også på muligheten om Elsie kan ha hatt planer om å møte noen. 

Hun skal ha kledd seg svært pent den dagen hun ble drept, ifølge avisa. Andre, som Daily Mail, har tidligere skrevet at hun var iført en gul genser, en rød anorakk og mønstrete skjørt - og at hun valgte en annen vei enn den hun alltid tok fordi hun ikke ville grise til de nye skoene sine. 

Elsies lillebror, som den gang var seks år og nå er blitt 56 år gammel, sier han og søsteren (67) ikke kan dø uten å vite hva som skjedde med søsteren. 

Jentas foreldre fikk aldri vite hvem som sto bak drapet på datteren. 

Foreldrene døde  - Begge foreldrene våre døde med en stor skyldfølelse. Da Anne (søsteren, red. journ.) og jeg bestemte oss for å jobbe videre, sa vi at vi ikke kunne dø uten å ha gjort noe, sier broren Colin Frost. 

Selv om ikke det er sikkert de finner drapsmannen eller - kvinnen, etterforsker politiet saken for å gi søsknene fred. 

- Gjennom livet har jeg gått gjennom et helt spekter av følelser og sinne. Jeg er fortsatt fylt av følelser. Jeg vil oppriktig be alle om å dele all slags informasjon, sier lillebror Colin.

En mann fra lokalområdet ble for mange år siden tiltalt i saken. Han ble funnet seinere funnet ikke skyldig, og ble sjekket ut av saken. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!