Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50-åring avhørt om Banheia-drapene

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet har i dag endelig fått avhørt en mann i 50-årene som har vært etterlyst som vitne i forbindelse barnedrapene i Banheia i Kristiansand. Men vitneprovet førte ikke etterforskerne noe nærmere en løsning på drapsgåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politiet i ukevis hadde strevd med å identifisere en mann i 50-årene, kunne han ikke hjelpe etterforskerne særlig da det i går endelig lyktes å avhøre ham. Kriminalsjef Arne Pedersen sier til Dagbladet at politiet fikk tak i mannen på telefonen. Han meldte seg senere på politikammeret der han avga vitneforklaring.

- Det kom ikke noe spesielt ut av avhøret av ham slik jeg har fått det opplyst, sier Pedersen.

Løy for politiet

På grunnlag av to uavhengige vitneobservasjoner ble det laget fantomtegninger som til slutt avslørte hvem han var. Det viste seg at politiet allerede hadde vært i kontakt med vedkommende på et tidlig stadium i etterforskningen. Da benektet han at han hadde vært i Baneheia da jentene ble drept om kvelden 19. mai.

Nå viser det seg at han likevel var der fordi han ble observert sittende på en benk på nordsiden av 3. Stampe, på den andre siden av badevannet i forhold til de badende jentene.