Israel- Palestina-konflikten:

- 50 av dem som ble drept på Gazastripen, var Hamas-medlemmer

De aller fleste palestinerne som ble drept av israelske styrker på Gazastripen mandag, var medlemmer av Hamas, opplyser en av gruppas ledere.

PROTESTER: De aller fleste palestinerne som ble drept av israelske styrker på Gazastripen mandag, var medlemmer av Hamas, opplyser en av gruppas ledere. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB Scanpix
PROTESTER: De aller fleste palestinerne som ble drept av israelske styrker på Gazastripen mandag, var medlemmer av Hamas, opplyser en av gruppas ledere. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hamas-toppen Salah Bardawil kommenterte dødstallet i et intervju med palestinske Baladna TV onsdag.

- 50 av martyrene var Hamas, og tolv var fra folket, sa Bardawil.

Han utdypet ikke om de 50 tilhørte Hamas' væpnede eller politiske fløy, eller hva de gjorde da de ble drept. Israel har fått massiv internasjonal kritikk for å ha skutt og drept ubevæpnede deltakere i demonstrasjoner – flere av dem mindreårige.

Israelske militære mener Bardawils uttalelse bekrefter deres versjon av hva som skjedde ved grensa mellom Gazastripen og Israel mandag.

- Stol på det han sier. Dette var ingen fredelig protest, skriver oberstløytnant Jonathan Conricus på Twitter.

- Dette var en organisert terrorist-mob organisert av Hamas, hevder Emmanuel Nahshon, talsmann for det israelske utenriksdepartementet.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch mener imidlertid det vesentlige ikke var om demonstrantene tilhørte Hamas – men om de utgjorde en reell fare for soldatene som drepte dem. Å drepe ubevæpnede demonstranter vil uansett være et brudd på folkeretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer