50 biler i gigantiske kjedekollisjoner

Det begynte som en vanlig kollisjon mellom en lastebil og en varebil ved Vårby i Sverige i formiddag, men så til slutt ut som en eneste stor radiobil-bane. 50 biler er innblandet i kollisjonene og flere personer er sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usedvanlig glatte veier på E4 utenfor Södertälje og Vårby tok svenske bilister på senga klokka 10.50 i formiddag. Den glatte veibanen, kombinert med at ulykken skjedde nede i en svært bratt nedoverbakke, førte til at rundt 30 biler, lastebiler og busser smalt sammen.

Selve ulykkesstedet måler rundt 200 meter, opplyser svensk politi.

Flere ambulansehelikoptre ble sendt ut for å bistå de mange ambulansene som allerede er på ulykkesstedet.

Ulykken skjedde bare to timer etter at redningsmannskapene måtte rykke ut til E4 mellom Salem og Södertälje. 16 personbiler og to lastebiler hadde kollidert. I tillegg inntraff to mindre ulykker med to-tre biler, og noen singelulykker, skriver den svenske avisa Expressen.

I ettermiddag har seks biler kollidert i enda en ulykke, denne gang ved Alby. Det er foreløpig ikke kommet flere detaljer om den siste kjedekollisjonen. Minst seks personer er fraktet til sykehus etter de mange ulykkene.

- Det er sjelden så mange biler er innblandet i kjedekollisjoner, sier polititalsmann Björn Pihlblad til den svenske avisa Dagens Nyheter.