Ny Oslo-satsing etter valget:

50 bilfrie sommer­gater og 15 nye lekeplasser i sentrum

Miljøpartiet de Grønne vil gi Oslo-innbyggere som ønsker det, muligheten til å stenge gata si for biltrafikk i en periode. De vil også opprette 15 nye lekeplasser i sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De kaller det «levende sommergater». Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen, presenterer i dag det som skal være en av MDGs nye, store satsinger om de får fornyet tillit etter valget.

- Et flertall av Oslos befolkning sier at de ønsker seg flere bilfrie gater. For neste periode ønsker vi å få på plass et konsept med midlertidig stenging av gater for biltrafikk. Innbyggerne kan selv ta initiativ hvis de ønsker at gata deres en periode skal være noe annet enn bare en bilvei, sier hun til Dagbladet.

Modellen er basert på en modell fra byen Gent i Belgia, som ifølge byråden har vært en stor suksess der. Initiativet skal ligge hos innbyggere, men kommunene bistå med gatemøbler, lekeapparater og beplantning.

- Kommunen må bistå med kunnskap, og utstyr og legge til rette for et slikt initiativ nedenfra, slik at det kan bli en møteplass og lekeplass for nabolaget, sier Marcussen.

Kan bli permanent

Stengingen av gatene er midlertidig, men tankene er at noen av gatene kan bli permanent bilfrie på sikt.

- Å skape flere gågater og bilfrie gater er en del av den langsiktige byutviklingen med å skape byer basert på menneskers premisser, ikke bilens, ifølge byråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer