Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

50 coronaofre i Norge

Seks nye coronadødsfall er blitt kjent torsdag. Det bringer det totalle antallet opp i 50.

50 DØDE: Totalt 50 personer er døde i Norge som følge av coronaepidemien torsdag kveld. Her hovedinngangen til Akershus universitetssykehus (Ahus). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
50 DØDE: Totalt 50 personer er døde i Norge som følge av coronaepidemien torsdag kveld. Her hovedinngangen til Akershus universitetssykehus (Ahus). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

To personer døde på sykehjem i Oslo torsdag.

Det ene dødsfallet skjedde på Nordseterhjemmet og det andre på Bekkelagshjemmet.

Begge personene var beboere på langtidshjem i Oslo, som har en snittalder på rundt 85 år

- Vi går ikke ut med detaljer rundt underliggende sykdommer, sier Henrik Mevold i Sykehjemsetaten i Oslo til Dagbladet.

VG omtalte dødsfallene ved sykehjemmene først.

Sju langtidsbeboere døde

Sju langtidsbeboere har nå dødd ved sykehjem i Oslo. Til sammen er 522 medarbeidere i Sykehjemsetaten i karantene. Ved institusjonene som har påvist smitte blir beboere isolert og testet.

- Der vi har fått smitte inn, som i disse tilfellene, er det viktig med smitteoppsporing. Vi jobber aktivt med det i form av å undersøke beboere og identifisere nærkontakter, sier Mevold.

Den ene døde var på Nordseterhjemmet, som driftes av Oslo kommune. Den andre døde bodde på Bekkelagshjemmet, som driftes av Kirkens Bymisjon på oppdrag av Oslo kommune.

Tidligere i dag har fire nye coronadødsfall blitt kjent. Den ene var en mann i slutten av 70-åra som døde på Strømsø sykehjem i Dramen i går.

Mellom fire og sju

KONTAKT: Helseminister Bent Høie forteller om sosiale distanser. Reporter: Trym Mogen. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer

Et dødsfall på Bærum sykehus, Oslo universitetssykehus og Akershus universitetssykehus ble også bekreftet tidligere torsdag.

Antallet rapporterte dødsfall daglig har ligget mellom fire og sju de siste dagene.

Gjennomsnittsalderen for de døde er 83 år (fra 51 til 99 år), ifølge FHI.

Det er ventet at dødstallene i gjennomsnitt vil stige til det når en topp.

Tror viruset har smittet over 40 000 nordmenn

Fase 2 til 3

Folkehelseinstituttet definerer nå at virusutbruddet er mellom fase 2 og fase 3 (av totalt 5), og i en oppstart til en utbredt epidemi.

- Vi er altså i en oppstart til en tidlig epidemi, men det er et stort utbrudd, sa Line Vold, som er avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet, på myndighetens corona-pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Ifølge FHIs planscenario innebærer fase 2 importtilfeller fra flere land og nye tilfeller i lokale klynger, mens fase 3 er selve hovedbølgen av epidemien med utstrakt spredning i samfunnet.

Neste fase, som er fase 4, er full epidemi med stor belastning på helsesektoren.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!