50 døde i rekord-orkan

Vindkast på opptil 220 kilometer i timen spredte død og kaos etterhvert som stormen rullet over Vest-Europa i dag. Nærmere 50 mennesker kan ha mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologenen melder om det værste uværet i Europa noensinne. Ved Orly-flyplassen utenfor Paris er det aldri tidligere målt like sterk vind. Heller ikke i Tyskland har man vært bort i noe lignende.

- Dette er den verste orkanen som Tyskland noen gang har opplevd, sa Petra Fechner, en meteorolog i byen Offenbach.

Store ødeleggelser

Bare i Paris døde fire personer på grunn av trær som veltet i vinden og knuste biler. I Versailles-parken skal hele 4 000 trær ha blåst ned. Disneyland utenfor Paris måtte evakuere over 2500 gjester fra et hotell, og en million hjem skal ha blitt skadet eller vært uten strøm i løpet av dagen.

Et ektepar døde da en skorstein blåse ned og traff leiligheten deres. Deres nyfødte baby ble funnet levende i ruinene. I gatene i sentrum lå rester av busskur, aviskiosker, juledekorasjoner og bygningskraner strødd utover. Markisen til den berømte Lido-kabareten blåste nedover Champs-Elysses før den traff en politibil.

Blåste på sjøen

I den franske Le Havre blåste en kvinne rett på sjøen. I Bern i Sveits døde en kvinne etter å ha ha blitt rammet av en nedblåst gren. Flere mennesker har omkommet under kollapsede husstak.

I skistedet Crans Montana mistet en 13 år gammel gutt og en 18 år gammel jente livet etter at et tre falt over bærekabelen til gondolen de satt i og sendte den i bakken.

Stilner av i dag

I Tyskland måtte et atomkraftverk tas av strømnettet i tre kvarter etter at stormkastene førte til problemer med høyspentledninger. På den franske Atlanterhavskysten gjode vindkastene det vanskelig å renske opp tungoljen som driver inn mot land fra den forliste tankeren «Erika».

I følge meteorologene skal stormen stilne av over Tyskland i løpet av morgendagen.

<B>KAOS: Et barn leker på et veltet tre foran Eiffeltårnet i Paris.