50 drept i Bagdad

Amerikanske styrker slaktet militante irakere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire timers harde kamper midt i Bagdad drepte amerikanske og irakiske styrker totalt 50 militante opprørere tirsdag ettermiddag.

Styrkene ble hjulpet av amerikanske krigsfly.

Sammenstøtene skal i følge politiet ha startet da bevæpnede personer angrep den irakiske hærens kontrollpunkter, og de irakiske soldatene ba om hjelp fra de amerikanske styrkene.

En irakisk talsmann sier til nyhetsbyrået AP at 21 militante opprørere skal være tatt til fange. Av disse skal sju være arabere av annen nasjonalitet, derav tre syrere.

Ali al-Dabbagh fra den irakiske regjeringen sier at de irakiske styrkene hadde bestemt seg å en gang for alle knuse terroristenes gjemmesteder i området.

Dabbagh sier også at Saddams Husseins tilhengere har skylda for volden.

Det amerikanske angrepet kommer mindre enn 48 timer før president George Bush skal komme med en viktig politisk tale der han redegjør for forandringer i USAS strategi i Irak.

Bush er forventet å sende ytterligere 20.000 amerikanske soldater til Irak.

Flere steder i Bagdad har det vært voldsepisoder i dag: En politimann ble skadd da en bombe gikk av i veigrøfta like ved patruljebilen hans i sentrum av Bagdad.

En åtte år gammel jente ble truffet og skadd av en bombe i byen Mosul nordvest for Bagdad, sannsynligvis myntet på et irakisk militærkjøretøy.