Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50 drept i begravelse

Selvmordsbomber slo til mot sunni-landsby i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 50 mennesker ble drept da en selvmordsbomber angrep en begravelse i en sunnimuslimsk by nær Kirkuk i Nord-Irak, melder AP.

De sørgende hadde samlet seg i et stort telt før begravelsen til to høytstående brødre som har vært aktive i regjeringens arbeid mot al-Qaida. Selvmordsbomberen blandet seg inn i menneskemengden og detonerte eksplosivene.

- Først hørte jeg en voldsom eksplosjon og da jeg så mot teltet så jeg at det brant og at det veltet ut røyk, sier øyenvitnet Sheik Omar al-Azawi.

Han forteller at de som ikke ble skadd løp ut av teltet i panikk, mens han og andre vitner gjorde det de kunne for å evakuere de skadde, før politi og ambulanser ankom stedet.

Ifølge amerikanske og irakiske myndigheter har sunniarabiske aktivister med tilknytning til terrornettverket al-Qaida den siste tiden trappet opp sin virksomhet nord i Irak. Disse aktivistene er tidligere fordrevet fra andre deler av landet.

Tirsdag ble totalt 60 mennesker drept i ulike selvmordsangrep i fire byer i Irak.

OFFENSIV FRA POLITET: Irakisk politi frykter at sunniarabiske aktivister med tilknytning til terrornettverket al-Qaida den siste tiden har trappet opp sin virksomhet nord i Irak. Foto: Scanpix
OFFENSIV FRA POLITET: Irakisk politi frykter at sunniarabiske aktivister med tilknytning til terrornettverket al-Qaida den siste tiden har trappet opp sin virksomhet nord i Irak. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media