Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

50 drept i luftangrep

Ny offensiv i Afghanistan. Det meldes om store sivile tap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Allierte fly i den USA-ledete koalisjonen «Enduring freedom» i Afghanistan har bombet og drept omlag 50 angivelige Taliban-krigere, melder koalisjonen.

Flyangrepene sent i går kveld og tidlig i dag morges var rettet mot det som hevdes å være et tilholdssted for opprørere i søndre delen av Afghanistan. Men lokale innbyggere melder i dag om store sivile tap.

Et tyvetalls sivile, flere av dem skadd, klarte å ta seg ut av området og rømme til provinshovedstaden Kandahar i dag morges. De melder om mange sivile drepte og skadde i bombeangrepene.

- Angrepene var mot et kjent tilholdssted for Taliban, og vi tror det resulterte i omlag 50 drepte Taliban-krigere. Vi undersøker om også sivile kan ha blitt drept, sier koalisjonens pressetalsmann major Scott Lundy til nyhetsbyrået AP.

Afghanske- og koalisjonsstyrker innledet en ny offensiv forrige uke etter en eksplosiv økning av uroligheter og angrep i søndre Afghanistan. Siden onsdag forrige uke skal over 240 opprørere ha blitt drept i offensiven.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling