50 drept i mytteri i Bangladesh

Kampene har spredt seg.

SKADD: En uidentifisert mann er skadd og fraktes til sykehus etter at bangladeshiske grensesoldater gikk til opprør over lønnsforhold. Totalt 50 personer skal ha blitt drept og rekke skadd, ifølge myndighetene. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/STR
SKADD: En uidentifisert mann er skadd og fraktes til sykehus etter at bangladeshiske grensesoldater gikk til opprør over lønnsforhold. Totalt 50 personer skal ha blitt drept og rekke skadd, ifølge myndighetene. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 50 personer skal være drept etter at grensesoldater i Dhaka i Bangladesh gikk til væpnet mytteri, angivelig på grunn av dårlig lønn og karrieremuligheter.

Myndighetene sier mytteristene la ned våpnene og slapp en rekke kvinner og barn, noen timer etter at de i natt fikk tilbud om amnesti, sier innenriksminister Shahara Khatun i følge BBC.

Totalt 100 personer skal ha blitt holdt som gisler, deriblant øverstkommanderende for grensestyrken Bangladesh Rifles (BDR).

Akkurat nå kommer det inn meldinger om at kampene skal ha spredd seg til andre deler av landet.

Det skal ha brutt ut  opprør blant medlemmer av den halvmilitære grensestyrken Bangladesh Rifles (BDR) i flere andre byer.

Både øyenvitner og lokale politifolk forteller om skyteepisoder blant annet i Feni, Teknaf, Satkania. Så langt er det ikke meldt om drepte eller sårede i disse byene, skriver NTB.

LønnskampDet var onsdag morgen at soldatene tok til våpen og beleiret seg i grensestyrkens kaserner, angivelig etter at de menige hadde vært i et lønnsmøte, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer