50 funnet døde etter Japans største vulkankatastrofe siden andre verdenskrig

Flere er fortsatt ikke gjort rede for.

ØDELEGGELSER: Lete- og redningsmannskaper har latt i det som er det verste vulkanutbruddet i Japan siden andre verdenskrig.Foto:  EPA/JAPAN'S GROUND SELF-DEFENCE FORCE/NTB SCANPIX
ØDELEGGELSER: Lete- og redningsmannskaper har latt i det som er det verste vulkanutbruddet i Japan siden andre verdenskrig.Foto: EPA/JAPAN'S GROUND SELF-DEFENCE FORCE/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere tre personer er funnet døde ved vulkanen Ontake i Japan, som hadde et utbrudd forrige helg. Minst 13 personer er fremdeles ikke gjort rede for.

Fra før er 47 omkomne personer funnet og hentet ned fra fjellet etter utbruddet sist lørdag. Søket etter omkomne har blitt hindret av kraftig regnfall, men ble lørdag morgen tatt opp igjen, og tre personer ble funnet døde.

Lokale myndigheter sa fredag at 16 personer fremdeles ikke var gjort rede for etter vulkanutbruddet. Det er var lørdag morgen ikke klart om tallet inkluderer de tre som nå er funnet.

Redningsarbeidere har fortalt om et opptil en halvmeter tykt askelag i området rundt vulkanen. Noen av dem som er funnet omkommet, har vært delvis begravd i asken, og det er frykt for at dette kan gjelde flere.

Rundt 930 personer fra hæren, brannvesen og politi gikk i gang med søket lørdag morgen. Da hadde leteoperasjonen blitt stanset siden torsdag ettermiddag. Nå er det imidlertid fare for at en tyfon kan stanse redningsarbeidet på nytt.

En rekke turgåere var i fjellområdet rundt vulkanen da den uventet begynte å spy ut aske, steiner og damp. Lørdag formiddag holdt lokale innbyggere, myndighetspersoner og redningsarbeidere ett minutts stillhet ved foten av fjellet, nøyaktig en uke etter utbruddet.

(NTB)